Vieți salvate după o nouă prelevare multiplă de organe! Rinichii au ajuns la Cluj

Vieți salvate după o nouă prelevare multiplă de organe! Rinichii au ajuns la Cluj

Echipe medicale din Târgu Mureș, București și Cluj-Napoca au prelevat, în weekend, organe şi ţesut osos de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Mai mulți pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin gestul altruist făcut de familia unei femei aflate în moarte cerebrală la spitalul din Târgu Mureş!

Medicii au prelevat de la pacientă ficatul, rinichii, cornee şi ţesut osos. Femeia avea de 58 de ani şi era internată în secţia anestezie-terapie intensivă în urma unui anevrism rupt. 

„Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar ţesutul osos a fost trimis la Banca de ţesut Colentina”, a anunţat unitatea sanitară.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, şi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi. 

Intervenţia de prelevare a ţesutului osos a fost realizată de către o echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar intervenţia de prelevare cornee a fost realizată de către echipa de medici din cadrul Secţiei Clinice Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.  

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a transmis public mulţumiri familiei care a fost de acord cu prelevarea:

„Mulţumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni, precum şi echipelor de prelevare care au făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansă la o viaţă mai bună.
Transplantul înseamnă VIAŢĂ!”

Prelevarea din acest weekend este cea de-a doua din acest an realizat[ la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Comenteaza