Vieţi salvate în urma unui nou transplant de organe. Rinichii au ajuns la Cluj

Vieţi salvate în urma unui nou transplant de organe. Rinichii au ajuns la Cluj

Familia unei femei, aflată în moarte cerebrală, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, şi-a dat acordul pentru donarea ficatului și rinichilor.

La Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, familia unei paciente, aflată în moarte cerebrală, a găsit puterea de a preschimba suferința lor în speranță pentru alţi semeni. Așa că a fost de acord cu donarea de organe și astfel să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă.

Astfel, la Cluj, doi pacienți aflați pe lista de așteptare pentru un transplant renal, au primit o nouă șansă la viață, iar în București, un bolnav în stare gravă a primit ficatul.

„A doua prelevare de organe realizată la Spitalul Județean de Urgenta Satu Mare de la începutul acestei luni. (...) Generozitatea familiei donatorului şi efortul deosebit al echipei ATI şi de coordonare a spitalului sătmărean, formată din Dr. Vitalie Moroșanu – kdp și Dr. Carmen Fiț – coordonator transplant, alături de coordonatorul regional – Dr. Andrei Leșan, au făcut posibil ca azi să spunem din nou #DA pentru VIAŢĂ!”, a transmis Agenția Națională de Transplant

„Totodată, efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadyi Vatachki pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuța pentru rinichi. Împreună, toţi aceşti profesionişti au format o echipă care a făcut ca drumul de la donator la primitor să fie parcurs fără probleme. De asemenea, trebuie apreciată susținerea conducerii spitalului din Satu Mare pentru dezvoltarea Programului Național de Transplant. 

Conform Agenției Naționale de Transplant, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, intervenţiile salvatoare de transplant de rinichi au fost realizate de echipele de transplant coordonate de Conf.Dr. Florin Elec.

Comenteaza