Vrei analize medicale şi ţi se spune că nu mai sunt fonduri? Fă reclamații

Vrei analize medicale şi ţi se spune că nu mai sunt fonduri? Fă reclamații

Şeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate le recomandă pacienților care vor să facă analize, dar sunt refuzați pe motiv că s-au terminat banii, să facă reclamații. 

Şeful CNAS spune că toate laboratoarele trebuie să accepte să facă analize decontate, cu trimitere de la medicul de familie. Laboratoarele de analize medicale vor fi obligate să ofere bolnavilor serviciile, chiar dacă au epuizat fondurile de la stat, urmând să primească ulterior banii pentru serviciile efectuate, prin încheierea unui act adiţional, în baza documentelor care justifică acordarea investigaţiilor recomandate de medicul de familie pentru evaluarea stării de sănătate a asiguratului asimptomatic cu vârsta de peste 40 de ani.

"Niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigaţiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiei de prevenţie pentru asiguratul din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile. Îi încurajez pe toţi cei care întâmpină astfel de probleme să sesizeze casele de asigurări de sănătate pentru remedierea unor astfel de situaţii", a declarat Adrian Gheorghe, preşedintele CNAS, citat de digi24.ro

Începând cu luna iulie 2021, investigaţiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiilor de prevenţie, acordate pentru toate categoriile de vârstă, se decontează din fondul alocat de casele de asigurări de sănătate pentru investigaţii paraclinice, prin intermediul contractelor încheiate cu furnizorii de servicii paraclinice, în limita valorilor de contract, a informat CNAS.

Excepţie fac investigaţiile recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiilor de prevenţie efectuate asiguraţilor din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, care pot fi acordate de furnizorii de servicii paraclinice şi peste valoarea de contract, în limita fondurilor alocate asistenţei medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţi paraclinice.

loading...
Comenteaza