Weekend de foc pentru medicinişti. Peste 5000 de candidaţi din toată ţara vor susţine examenul de rezidenţiat

Weekend de foc pentru medicinişti. Peste 5000 de candidaţi din toată ţara vor susţine examenul de rezidenţiat
La Cluj-Napoca se vor prezenta 918 absolvenţi care vor susţine examenul carierei.

La Cluj-Napoca vor susţine examenul toţi cei care candidează pentru posturile din judeţele Alba, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare, respectiv pentru locurile din centrele universitare Cluj-Napoca şi Oradea. La Medicină s-au înscris 681 de candidaţi, la Medicină Dentară 169, iar la Farmacie 27.

Medicină - 509; Medicină dentară - 52; Farmacie - 27;
Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat. În Cluj-Napoca au fost scoase la concurs 394 de locuri în domeniul medicină: cele mai multe, în număr de 24, pentru specializarea de anestezie şi terapie intensivă, urmate de 21 de locuri pentru chirurgie generală, 18 pentru cardiologie şi 17 pentru medicină internă. La acestea se adaugă 115 locuri în centrul universitar Oradea. Totodată, sunt scoase la concurs 42 de locuri în domeniul medicinei dentare şi 22 de locuri în farmacie pentru Cluj-Napoca, respectiv 10 locuri la medicină dentară şi 5 la farmacie pentru Oradea. Cea mai mare concurenţă se înregistrează la medicină dentară, cu 3,2 candidaţi pe un loc.

Niciun post în municipiul Cluj-Napoca
Medicii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară publică ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor legale privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Candidaţii care vor susţine examenul în Cluj-Napoca, se vor lupta pentru 96 de posturi (medicină) scoase la concurs: 24 în judeţul Maramureş, 24 în Sălaj, 23 în Alba, 12 în Satu-Mare, 10 în Bihor şi 3 în judeţul Cluj (însă niciunul în municipiul Cluj-Napoca).

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs. Concursul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare va reprezenta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, acesta urmând să fie calculat la nivelul fiecărui centru universitar. Concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. La nivel naţional, s-au înscris în total 5.777 de absolvenţi.

Comenteaza