Smog-ul Clujului văzut din Apahida

Smog-ul Clujului văzut din Apahida
| Foto: cititor ZIUA de CLUJ / WhatsApp

Poluarea aerului continuă să fie o problemă majoră în întreaga lume din cauza dezvoltării industriale, afectând calitatea vieții prin efectele pe care le produce.

Un exemplu de poluare este smogul, care este, de fapt, o ceață artificială creată ca urmare a activităților umane.  Denumirea de smog vine din engleză și este o combinație între două cuvinte: smoke (fum) și fog (ceață).

Apariția smog-ului fiind o obișnuință în zonele industriale, dar și în marile orașe, cu trafic intens. Aerul de calitate scăzută, poluat, are urmări și asupra sănătății animalelor, plantelor și oamenilor. Smogul este strâns legat de bolile respiratorii, cardiovasculare, alergii, cancer, nașteri premature sau alte complicații. 

Un cititor al ZIUA de CLUJ a trimis pe numărul de WhatsApp al redacţiei o fotografie cu oraşul Cluj-Napoca văzut dinspre Apahida. În imagine se observă cum o pâclă deasă de fum acoperă Clujul. "Norul de praf saharian sufocă Clujul. Municipiul vazut dinspre Apahida", a scris cititorul. "Nu sunt incendii de vegetație. Sunt incendii pornite de către piromanii care își ard terenurile", ne transmite un alt cititor pe Facebook

Deşi peste oraş a ajuns săptămâna trecută şi norul de praf din Sahara, purtat de curenţii de aer, cel mai mult calitatea aerului este afectată în municipiu de zecile de incendii de vegetaţie uscată care au împânzit judeţul în ultimele zile. Se pare că fumul provocat de incendii se adună deasupra oraşului, unde se amestecă cu cel degajat de zecile de mii de autovehicule care circulă zilnic prin oraş. 

CITEŞTE ŞI: INCENDIU puternic într-o localitate din Cluj! Pompierii se luptă de patru ore cu flăcările
CITEŞTE ŞI: Zeci de hectare pârjolite în cinci comune din Cluj. Pompierii continuă lupta cu incendiile de vegetație uscată

Comenteaza