Ca la Marele Zid Chinezesc! Oamenii s-au călcat pe picioare de 1 Mai în Cheile Turzii

Ca la Marele Zid Chinezesc! Oamenii s-au călcat pe picioare de 1 Mai în Cheile Turzii
| Foto: apusenitransilvania.ro

Rezervația naturală din județul Cluj a fost luată cu asalt de turiștii care au ales să-și petreacă aici Ziua Internațională a Muncii.

Fotografia articolului nu e în China la celebrul Marele Zid Chinezez, nici în India. Oamenii s-au călcat, la propriu, în picioare în Cheile Turzii de 1 Mai. Potrivit apusenitransilvania.ro, pe potecile înguste din rezervație aveai impresia că nu mai ai loc pe unde să pui piciorul.

Și ca imaginea să capete aer suprarealist, un trenuleț făcea deliciul celor mici și mari într-un cadru care semăna aproape suprapus unui târg din Orient. Sau mai tradițional, pe stilul nostru, un bâlci.

Cum se va transforma zona Cheile Turzii

Planul Urbanistic Zonal al zonei protejate Cheile Turzii a fost dezbătut, în luna martie, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. Scopul proiectului este protejarea și valorificarea zonei turistice. Mai multe detalii AICI.

Rezervaţia naturală Cheile Turzii este o destinaţie spectaculoasă, atât pentru iubitorii de natură, cât şi pentru alpinişti. Este inclusă pe listele UNESCO, printre cele mai importante monumente naturale din lume. Zona găzduieşte peste o mie de specii de plante, animale şi fluturi.

Comenteaza