Planuri pentru 2024. Apă în Munții Apuseni și asfalt pe toate drumurile județene, printre proiectele CJ Cluj de anul viitor

Planuri pentru 2024. Apă în Munții Apuseni și asfalt pe toate drumurile județene, printre proiectele CJ Cluj de anul viitor

Alin Tișe, liderul forului administrativ județean clujean, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre proiectele care vor fi prinse în bugetul județului pe anul 2024.

Consiliul Județean Cluj și-a trasat deja principalele proiecte pentru anul care vine.

"Vom continua investițiile în rețelele de drumuri pe care le avem. Sperăm să ajungem cu asfalt pe toate drumurile județene. Asta este ținta noastră. În ceea ce privește infrastructura de apă și canalizare avem un proiect de jumătate de miliard în județ. Vom avea rețele în toate zonele", a spus a declarat șeful CJ Cluj, Alin Tișe, la Ziua Live.

Președintele Consiliului Județean Cluj a vorbit și de un proiect nou, care face parte din cele care vizează zona Munților Apuseni.

"Noi avem un proiect amplu care vizează zona munților Apuseni - este drumul Gilău-Mărișel, este în plan pista de biciclete, de asemenea, se lucrează deja la rețelele de apă și canalizare. Proiectul integrat al zonei vizează toate aceste elemente de infrastructură. Săptămâna viitoare vom prezenta proiectul de apă în zona munților Apuseni, în care vom prinde - și deja sunt în fază de execuție - semnăm contractul de execuție pentru toate comunele din zona montană. Practic vom duce apă potabilă în toate localitățile din zona Munților Apuseni din județul nostru. Vom ridica mult această zonă", a explicat Tișe.

ȘefulCJ Cluj a mai spus că în 2024 forul județean va continua proiectele care sunt deja în derulare, dar are și alte planuri pentru anul viitor în Cluj.

"Desigur, vrem și terminarea tuturor proiectelor pe care le avem acum în derulare. Spitalul nou de Neuropsihiatrie pentru copii, care va fi terminat în primele luni din 2024. La fel și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă.

(...) Aș vrea să reamintesc de instalația de descompunere moleculară a deșeurilor, despre care am tot vorbit și care este un proiect foarte important pentru județ. O vom amenaja la Pata Rât această instalație care va procesa în totalitate gunoiul, inclusiv ultima fracție din gunoi care acum se aruncă în celulele de acolo. Va fi procesată și transformată în energie electrică.

Vorbim și de Centrul de Transplant și Spitalul Pediatric Monobloc. De asemenea, o să avem bani prinși pentru modernizarea anumitor spații care aparțin Bibliotecii Județene. Și alte școli speciale vor fi modernizate. Continuăm cu investițiile în Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Plămâni „Leon Daniello” și Spitalul de Recuperare", a adăugat Alin Tișe.

Comenteaza