Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca va fi reabilitat energetic cu bani europeni. Investiție de peste 10 mil. lei
- Scris de Sergiu Vlăgea
- 07 Iul 2025, 15:01
- Sănătate
- Ascultă știrea

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractul de execuție a lucrărilor ce vizează reabilitarea energetică a corpului principalul de clădire, corpul A, al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.
Atribuit, la finalul procedurii de achiziție publică, asocierii Nord Conforest SA - SSAB-AG SA, contractul are o valoare de 10.895.829,98 lei, fără TVA, și o durată de execuție de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Investiția de la nivelul principalului corp de clădire, corpul A, vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, înlocuirea instalației termice interioare, dotarea cu ventiloconvectoare care vor asigura confortul termic, precum și schimbarea corpurilor termice pentru blocul operator.
„Continuăm să acordăm o atenție sporită sectorului medical, preocupați fiind de calitatea serviciilor furnizate pacienților, infrastructura și condițiile de spitalizare. Prin intermediul acestei investiții urmărim creșterea performanței energetice, reducerea consumurilor termo-energetice și scăderea emisiilor de carbon”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.
De asemenea, printre lucrările care vor fi realizate la sediul instituției sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean se mai numără introducerea unui nou sistem de furnizare a apei calde menajere, cu panouri solare și acumulatoare, instalarea de panouri fotovoltaice ca sistem alternativ de producere a energiei electrice și refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție.
Lucrările sunt parte a unui proiect european câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj, finanțat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.
Corpul A, cu regimul de înălțime D+P+9E, este destinat spitalizării continue în specialitățile cardiologie, neurologie, balneologie, reumatologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică şi reparatorie și chirurgie generală, serviciile medicale fiind oferite unui număr mediu de 12.000 de pacienţi spitalizaţi anual pe cele 403 paturi. Instituția spitalicească situată pe strada Viilor nr. 46-50 este singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania și unul din cele doar două din țară.