Rugbiştii Universităţii câştigă grupa Moldovei din Cupa României. Finala va fi pe Cluj Arena

Rugbiştii Universităţii câştigă grupa Moldovei din Cupa României. Finala va fi pe Cluj Arena
Echipa de rugby a Universităţii Cluj a câştigat categoric cu scorul de 63-11 partida din deplasare contra formaţiei CS Poli Agro Iaşi, din cadrul etapei a V-a a Cupei României. Finala competiţiei se va disputa pe Cluj Arena pe 29 noiembrie.


 

"A fost un meci bun de antrenament, pentru a vedea jucătorii care nu au prea evoluat în ligă, jucătorii tineri, juniorii pe care i-am adus recent la echipă. Nu am avut probleme cu lotul, am venit cu un lot mic, de doar 25 de jucători, am venit cu jucători care nu au prea evoluat, dar per ansamblu sunt mulțumit de echipă și pregătim meciul cu Baia Mare.

Mai avem un meci cu Suceava, sâmbăta viitoare. Dacă în meciul de la Suceava am făcut 60 de puncte, acasă, la noi, voi încerca să folosesc acei jucători care nu au prea jucat în SuperLigă plus juniorii pe care i-am adus acum. Va fi un meci bun de antrenament în care ne dorim să fie un antrenament bun pentru meciul de la Baia Mare”, a spus, la finalul partidei, antrenorul echipei, Bogdan Cantor.

Astfel, rugbyştii clujeni sunt se impun în grupa Moldovei, din care mai fac parte CS Agro Poli Iaşi şi CSM Bucovina Suceava.

 

Rezultatele Universităţii Cluj din grupa a V-a:

"U" Cluj - CS Agro Poli Iaşi 59-9

CSM Bucovina Suceava - "U" Cluj 9-66

CS Poli Agro Iaşi - "U" Cluj 11-63

 

Clasamentul grupei Moldovei:

1. "U" Cluj 15 puncte

2. CS Agro Poli Iaşi 10 p.

3. CSM Bucovina Suceava 0 p.

Ultimul meci al "studenţilor" va avea loc pe 18 octombrie, contra celor de la CSM Bucovina Suceava şi se va disputa pe Cluj Arena.

Nou format pentru Cupa României

Această ediţie a Cupei României este organizată după un nou format.

Prima modificare constă în faptul că în actuala ediţie vor participa echipele din SuperLiga CEC Bank şi Divizia Naţională de Seniori, fără echipele din Divizia A.

Prima fază se joacă pe regiuni şi se joacă în aceeaşi perioadă cu meciuri internaţionale pentru a oferi jucătorilor tineri posibilitatea de a evolua în cât mai multe partide şi pentru a avea meciuri cât mai echilibrate cu echipele din eşalonul doi.

Astfel, s-au alcătuit patru grupe în funcţie de proximitatea geografică, iar fiecare grupă are în componenţă câte o echipă din SuperLigă.

Faza grupelor se joacă pe sistemul tur-retur, iar primele două clasate se vor califica în sferturile competiţiei. Fazele eliminatorii, sferturile şi semifinalele, se vor disputa pe teren neutru, iar meciurile vor fi stabilite în urma tragerii la sorţi.

Finala din acest an se va juca pe Cluj Arena, pe 29 noiembrie. 

 

Comenteaza