Traversarea Tarniţei înot, în 1 august. 95 de persoane înscrise până în prezent

Traversarea Tarniţei înot, în 1 august. 95 de persoane înscrise până în prezent
Cea de a noua ediţie a competiţiei de înot “Traversarea Tarniţei”, organizată de clubul Orca, va avea loc în 1 august. Până în prezent, în concurs s-au înscris 95 de persoane, femei şi bărbaţi din toate colţurile României, dar şi din străinătate: Canada, Germania, Franţa.

Competiţia va consta în două probe de parcurgere înot a unor distanţe de 1.500 m şi respectiv 6.500 m, reprezentând lungimea lacului Tarniţa. Startul se va da de la debarcader, începând cu ora 10:00 pentru proba scurtă şi la ora 11:00 pentru proba lungă, timpul limită de parcurgere a distanţelor fiind de o oră respectiv trei ore.

Ca urmare a temperaturii scăzute a apei, organizatorii recomandă purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei. Înotătorii mai puţin experimentaţi se vor orienta pentru proba scurtă.

Siguranta înotătorilor va fi asigurată de numeroase caiace şi un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare, Descarcerare care va fi prezent la acest eveniment. Participanţii vor fi împărţiţi pe şase categorii de vârstă: performanţă, sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50 de ani şi mai mult, iar premierea se va face separat.

Traversarea Tarniţei este prima şi cea mai importantă competiţie de înot în ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat fiinţă în 2007, când la start se adunau 14 sportivi curajoşi, toţi reuşind să termine cursa.

Anul trecut, proba de 1.500 m a fost câștigată de clujeanul Călin Cosmațchi, care a terminat cursa în 18 minute și 34 de secunde. La proba lungă, pe locul I s-a clasat Alin Artimon, care a reuşit un timp de 1 oră, 27 minute și 47 secunde. 

Comenteaza