Au probleme la Cluj, dar arată bine în ţară. CFR, dată de un sondaj a treia echipă iubită de fotbal din România

Au probleme la Cluj, dar arată bine în ţară. CFR, dată de un sondaj a treia echipă iubită de fotbal din România
Formaţia CFR Cluj este a treia echipă iubită de fotbal a ţării, relevă un sondaj de opinie realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic.

Conform datelor prezentante, Steaua Bucureşti rămâne cea mai iubită echipă din România, 49% dintre români ţinând cu ea, în timp ce doar 11% dintre cei intervievaţi s-au declarat simpatizanţi ai marii rivale a Stelei, Dinamo.

Cel de-al treilea loc este adjudecat de CFR Cluj, formaţie susţinută de 6% dintre respondenţi. Asta chiar dacă acasă, la Cluj, sunt abia pe locul al doilea la numărul de simpatizanţi. Acelaşi procent l-a obţinut o altă echipă din provincie, CSU Craiova.

Cea de-a treia echipă din Bucureşti, Rapid, se situează doar pe locul cinci, cu 3% dintre voturi, în timp ce echipa aflată pe primul loc în Liga 1, Astra, are un procent de doar 1% din voturi.

Steaua este preferata suporterilor români indiferent de mediul de rezidenţă al acestora, de vârstă, sex sau de simpatiile politice. Dinamo este simpatizată de un număr aproape dublu de bărbaţi faţă de femei, precum şi de un număr mai mare de tineri (16% dintre cei de 18-34 de ani, faţă de doar 11% dintre cei de vârstă medie şi doar 7% dintre cei de peste 60 de ani).

De asemenea, Dinamo este simpatizată peste media sa în mediul rural. ​Pe regiuni, Steaua are scorul cel mai mare în Moldova (53%) în timp ce CFR Cluj, de exemplu, este simpatizată doar în Transilvania (18%).

Sondajul a fost realizat în perioada 1 - 4 februarie şi au fost realizate 1096 voturi, printre populaţia adultă a ţării. Marja de eroare a acestuia este de 3,2%.

Comenteaza