Traversarea Tarniţei înot şi Triatlon Cluj, la final de iulie

Traversarea Tarniţei înot şi Triatlon Cluj, la final de iulie
Sportivi amatori şi profesionişti din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi, în 30-31 iulie, la ediţiile de anul acesta a competiţilor Traversarea Tarniţei înot şi Triatlon Cluj.

Traversarea Tarniţei este cea mai veche competiţie de înot în ape deschise din România şi aduce la start peste 150 de concurenţi, fiind astfel și cea mai mare competiție de acest gen din estul Europei.

La cele două probe, 1.500 m și 6.500 m, participă atât sportivi amatori, cât și profesioniști, din ţară și din străinătate. Proba de 6.500 m va avea loc în 30 iulie, cu startul la debarcader, în zona barajului, și finalul la coada lacului. La această probă, anul trecut au participat peste 90 de înotători.

Triatlon Cluj este singurul eveniment de acest tip din județul Cluj. Probele sunt 1.500 m înot, 30 km de ciclism MTB și 9 km alergare. Concurenții, amatori și profesioniști, se pot înscrie atât la individual, pe echipe de doi sau trei participanți, cât şi la proba individuală de înot.

După ce concurenți urcă pe pontonul mobil de la coada lacului Tarnița, ei sunt duși la distanța de 1.500 m, de unde se dă startul. Aşadar, circa 100 de concurenţi sunt aşteptaţi la start în 31 iulie. Cele două competiţii sportive sunt organizate de Clubul Orca.

Etichete
Comenteaza