Startul noului sezon se dă pe Cluj Arena. CFR şi Astra se bat pe Supercupă

Startul noului sezon se dă pe Cluj Arena. CFR şi Astra se bat pe Supercupă
CFR Cluj, câștigătoarea ediției 2015-16 a Cupei României, și Astra Giurgiu, deținătoarea titlului, se vor întâlni sâmbătă seara, de la ora 21:45, pe Cluj Arena, într-o partidă contând pentru Supercupa României.

Meciul se anunță a fi cât se poate de echilibrat, având în vedere valoarea celor două loturi, dar şi rezultatele înregistrate între CFR şi Astra în stagiunea precedentă (1-1, 2-2). Acelaşi pronostic l-a oferit Dorinel Munteanu, care a pregătit atât formația din Gruia, în sezonul 2005-06, cât și pe cea din Giurgiu, în 2015.

Jucătorii ambelor formaţii vor fi motivaţi să dea totul pe teren. Disputa de pe Cluj Arena va fi marcată de prezența selecționerului Christoph Daum. Cu acest prilej, tehnicianul în vârstă de 62 ani va urmări la lucru câţiva dintre jucătorii care ar putea fi convocaţi la naţională în vederea primului joc din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, cu Muntenegru, întâlnire care se va desfășura tot la Cluj, pe 4 septembrie.

Daum se va uita atent şi la doi "stranieri" care vor fi prezenţi deseară pe teren din primul minut: Mario Camora (29 ani), din tabăra CFR-ului, respectiv William de Amorim (25 ani), de la Astra, jucători care au şi cetăţenia română şi ar putea fi convocaţi de antrenorul german la prima reprezentativă.

Principala absență din trupa lui Marius Șumudică este Denis Alibec (25 ani), golgheterul Astrei din sezonul trecut, cu 16 reușite. Alibec nu va juca pe Cluj Arena, dar are şanse să se refacă până la primul meci din preliminariile Ligii Campionilor, unde giurgiuvenii vor da piept cu învingătoarea dublei dintre FC Copenhaga și Crusaders. Din 11-le campioanei va lipsi și vârful Daniel Niculae (33 ani).

În cealaltă tabără, "feroviarii" vor beneficia de serviciile celui mai bun marcator al lor din ediția precedentă a Ligii 1, Cristian Lopez (27 ani), spaniolul înscriind pentru clujeni 12 goluri. De altfel, în formația de start s-ar putea regăsi și noua achiziție, Andrei Peteleu (23 ani), fundaș care a evoluat anul trecut pentru clubul Petrolul Ploiești.

"Astra este campioana României, o echipă bună, cu un antrenor foarte bun, dar sâmbătă vom evolua cu trofeul pe masă, dorim să-l câștigăm și vom face tot posibilul pentru asta. Am mare încredere în jucătorii mei, abia așteptăm să înceapă meciul și sunt sigur că trofeul va rămâne la Cluj", a declarant antrenorul CFR-ului, Vasile Miriuță.

Căpitanul echipei din Gruia, Mario Camora (29 ani), e pregătit să joace la capacitate maximă, având în vedere că selecționerul Daum va fi prezent pe Cluj Arena. "Vreau să câștig prima Supercupă, am nevoie de acest trofeu. Știu că va fi selecționerul României la meci, dar e un joc normal și vreau să dau cât mai mult din mine", a spus fundașul de origine portugheză.

Un alt element care ar putea înclina balanţa în favoarea clujenilor este absența de pe bancă a tehnicianului Astrei, Marius Șumudică. El are de ispășit o suspendare de două luni din pricina pariurilor. Antrenorul de 44 ani va urmări meciul din tribune.

Până în acest moment, CFR-ul are în palmares două supercupe (2009, 2010), iar Astra, una singură (2014). Ediția din 2016 a Supercupei României va suferi și unele modificări de ordin tehnic: în caz de egalitate după primele 90 minute, se va trece direct la loviturile de departajare, reprizele de prelungire fiind eliminate.

CFR Cluj - Astra Giurgiu
Cluj Arena, 21:45

CFR Cluj 4-4-2
Mincă - Camora, Mureșan, Larie, Tiago Lopes - Păun, Ruiz, Petrucci, Jakolis - Bud, Lopez
Antrenor: Vasile Miriuță

Astra Giurgiu 4-2-3-1
Silviu Lung jr. - Geraldo Alves, Junior Morais, Oroș, Dandea - Takayuki Seto, Teixeira - De Amorim, Lovin, Boldrin - Florea
Antrenor: Marius Șumudică

Brigadă de arbitri: Istvan Kovacs (centru), Vasile Marinescu și Valentin Avram (tușieri), Marcel Bîrsan (rezervă)
Observator de joc: Ioan Onicaș

Comenteaza