Construcţie gigant dedicată EuroBasket 2017, inaugurată la Cluj FOTO

Construcţie gigant dedicată EuroBasket 2017, inaugurată la Cluj FOTO
Federaţia Română de Baschet (FRB) a inaugurat miercuri, 31 august 2016, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, o construcţie gigant dedicată EuroBasket 2017, cel mai important eveniment sportiv care va avea loc anul viitor în România.

Construcţia este poziţionată în spatele monumentului Memorandiştilor; are 16 metri lungime şi cântăreşte 4 tone. De asemenea, pe laterala construcţiei este inscripţionat un QR Code şi scanându-l se poate accesa site-ul oficial al campionatului EuroBasket 2017.

La evenimentul de miercuri au participat primarul Clujului, Emil Boc, preşedintele FRB, Horia Păun, antrenorul echipei naţionale, Marcel Ţenter, şi Petrică Brănişteanu, un jucător care a evoluat la ultimul EuroBasket la care a luat parte România, acum 30 de ani.

EuroBasket va avea loc la Cluj-Napoca, anul viitor. Pentru acest eveniment, consilierii locali i-au în calcul, în şedinţa de joi, 1 septembrie 2016, alocarea sumei de 15 milioane de lei pentru mărirea numărului de locuri în Sala Polivalentă, de la 7.200 în prezent la 9.300, poate chiar 10.000 de locuri. Termenul de execuţie este de 7 luni.

"CL va dezbate un proiect pentru alocarea sumei de 15 milioane de lei pentru tot ce înseamnă pregătire, dotare, modernizare a Sălii Polivalente, ca să ajungă la peste 9.000 de locuri, astfel încât Campionatul European să fie organizat în cele mai bune condiţii, aşa cum ne-am angajat la Munchen", a declarat Emil Boc.

"Am inaugurat această construcţie şi vrem să vină clujenii să îşi facă fotografii cu ea, să promoveze acest eveniment extraordinar, care este Eurobasket 2017. La Cluj există o sală minunată, în care s-au făcut investiţii majore şi care are dotări de ultimă generaţie. Este cea mai nouă şi cea ma bine utilată sală dintre cele care vor găzdui meciuri la Eurobasket 2017, mai trebuie rezolvată doar problema capacităţii. Biletele se vor pune în vânzare din această toamnă. În 22 noiembrie vom afla adversarii echipei noastre naţionale, dar este sigur că una dintre Franţa, Spania, Lituania şi Serbia va veni la Cluj. Vom avea aici jucători de mare valoare, unii din NBA. Obiectivul noastru va fi să ieşim din grupă şi să participăm la faza finală a competiţiei, de la Istanbul", a spus preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horea Păun.

Competiția propriu-zisă se va desfășura între 31 august și 17 septembrie 2017 și va reuni 24 de echipe naționale. EuroBasket 2017 se va desfășura în patru țări - România, Finlanda, Turcia și Israel.

Etichete
Comenteaza