Medalie de argint pentru scrimerul de origine română Richard Osvath la Jocurile Paralimpice

Medalie de argint pentru scrimerul de origine română Richard Osvath la Jocurile Paralimpice
Scrimera Ana-Maria Popescu (Brânză): "Richie concurează acum pentru Ungaria. În România nu există echipamentul necesar pentru antrenamentele paralimpicilor"!

Sătmăreanul Richard Osvath a cucerit, luni, medalia de argint în proba individuală de sabie (categoria A), la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. Sportivul maghiar de origine română a pierdut în finala probei în scaun rulant în faţa ucraineanului Andrei Demciuk cu scorul de 15-8.

După ce, în 2008, a suferit o accidentare în timpul unui meci de fotbal cu prietenii și a rămas cu un picior paralizat a început să practice scrima în fotoliu rulant, optând să reprezinte Ungaria, deoarece în România nu putea practica acest sport, relatează agerpres.ro.

Popescu, campioană olimpică la Rio cu echipa feminină de spadă a României, a menționat performanța pe contul ei de Facebook. ''Richie Osvath, fostul nostru coleg din Satu Mare, a cucerit medalia de argint la Jocurile Paralimpice în proba de sabie masculin (floreta fiind prima lui probă). Richie concurează acum pentru Ungaria.

În România nu există echipamentul necesar pentru antrenamentele paralimpicilor! O operație greșită la genunchi i-a curmat visul olimpic, dar nu a renunțat! Nu este pentru prima dată când Richie urcă pe podiumul celei mai importante competiții! O lecție despre cum să nu te dai bătut și să crezi în visul tău! Îți mulțumesc, Richie! Felicitări!'', a scris Popescu.

La ediţia din 2012 a Jocurilor Paralimpice de la Londra (floretă) Osvath a cucerit medalia de bronz, pe care a dedicat-o atât Ungariei, cât și României.

Comenteaza