Și-a jucat șansa până în final și a reușit. Barcelona merge în sferturile Champions League după o victorie uluitoare cu PSG

Și-a jucat șansa până în final și a reușit. Barcelona merge în sferturile Champions League după o victorie uluitoare cu PSG
FC Barcelona s-a calificat în sferturile Uefa Champions League după ce a învins-o cu 6-1 pe PSG, miercuri, pe Camp Nou, în manșa secundă din optimile competiției.

Deși au pierdut cu 0-4 pe Parc de Princes și trupa lui Unai Emery pornea ca favorită la calificare, catalanii și-au jucat șansa până în ultimul minut. Aveau nevoie de o victorie la 5 goluri diferență ca să meargă mai departe. Nu au trecut nici trei minute de la primul fluier și Luis Suarez (3) a înscris cu capul pentru 1-0. Aproape 100.000 suflete prezente pe Camp Nou au început să spere la o minune. Cu câteva minute înainte de pauză, Barcelona și-a dublat avantajul printr-un autogol al lui Kurzawa (40).

După revenirea de la cabine, Messi (50) a făcut 3-0 dintr-o lovitură de pedeapsă. PSG părea să dea semne de revenire, Cavani (62) reducând din handicap cu un șut spectaculos din interiorul careului. La 3-1 pentru Barca, PSG era calificată mai departe. Dar Barca nu a renunțat, iar Neymar (88) i-a apropiat la 2 goluri de sferturi pe spanioli după o lovitură liberă bătută impecabil. Același Neymar (91) a înscris pentru 5-1 în primul minut de prelungire, din penalty, iar Sergi Roberto (95) avea să marcheze golul decisiv în ultimul minut al partidei.

FC Barcelona realizează, astfel, una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria Uefa Champions League. O altă surpriză s-a produs și în celălalt meci al serii, Borussia câștigând cu 4-0 în fața Benficăi, după 0-1 în Portugalia. Aubameyang (4, 61, 85) a realizat un hatt-trick pentru germani, al patrulea gol fiind înscris de Pulisic (59).

VEZI REZUMATUL VIDEO

FC BARCELONA - PSG 6-1 (2-0)

Au marcat: Suarez (3), Kurzawa (40 - autogol), Messi (50 - penalty), Neymar (88, 91 - penalty), Sergi Roberto (95)/ Cavani (62)

Cartonașe galbene: Pique, Rakitic, Bosquets, Suarez, Neymar/ Marquinhos, Verratti, Cavani, Matuidi, Draxler

FC Barcelona: ter Stegen - Umtiti, Pique, Mascherano - Iniesta (Arda Turan 65), Busquets, Rakitic (Andre Gomes 84), Messi - Neymar, Suarez, Rafinha (Sergi Roberto 76)

Antrenor: Luis Enrique

PSG: Trapp - Kurzawa, Thiago Silva, Marquinhos, Meunier (Krychowiak 93)- Matuidi, Rabiot - Draxler (Aurier 75), Verratti, Lucas (Di Maria 55) - Cavani

Antrenor: Unai Emery

Arbitru: Deniz Aytekin (Germania)

Locație: Camp Nou, Barcelona (Spania)

Comenteaza