Cătălina Ponor va evolua doar în finala la bârnă, la Campionatele Europene de Gimanastică de la Cluj

Cătălina Ponor va evolua doar în finala la bârnă, la Campionatele Europene de Gimanastică de la Cluj
Cătălina Ponor s-a calificat, joi, în finala la bârnă la Campionatele Europene de Gimanastică de la Cluj-Napoca. Sportiva, în vârstă de 29 de ani, a ratat, însă, accederea în finală la sol, după ce arbitrii au revenit asupra notei sale.

Iniţial, arbitrii au notat exerciţiul Cătălinei Ponor cu 13,566, care o situa pe poziţia a patra şi îi asigura calificarea în finală. Juriul de apel a considerat, însă, că Ponor nu a executat corect un element şi i-a scăzut jumătate de punct. Astfel, de la o prezenţă sigură în finala de la sol, Cătălina a rămas cu 13,066, notă care a scos-o dintre primele opt sportive la acest aparat.

Ponor rămâne doar cu finala la bârnă, unde s-a calificat cu nota 14.066. În ultimul act la bârnă va fi prezentă şi Larisa Iordache, care a obţinut prima poziţie din calificări, cu nota 14.066.

Liderelor echipei, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, li s-au alăturat debutantele la un concurs continental, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, care s-au calificat în finala de individual compus, programată vineri.

La masculin, România are un singur gimnast calificat, pe Marian Drăgulescu. Sportivul, în vârstă de 36 de ani, s-a calificat, miercuri, în finalele la sol şi sărituri.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduieşte, în perioada 19-23 aprilie, Campionatele Europene de Gimnastică, competiţie la care participă 274 de gimnaşti, dintre care 168 de băieţi şi 106 fete, din 37 de ţări. Finalele urmează să aibă loc vineri, sâmbătă şi duminică.

Comenteaza