Ministrul Sportului, după Europenele de la Cluj: "Avem un rezultat care ne satisface, dar trebuie să ne gândim la Tokyo"

Ministrul Sportului, după Europenele de la Cluj:
Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca, a caracterizat ca impecabilă organizarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Cluj și a apreciat că rezultatele sunt satisfăcătoare, dar a adăugat că trebuie o mai mare implicare pentru a obține rezultate bune și la Jocurile Olimpice (JO) din 2020 de la Tokyo.

Ministrul, prezent luni la un seminar din proiectul de dezvoltare durabilă pentru tineret, a precizat că, dincolo de aceste rezultate bune obținute la Cluj, va avea loc o analiză serioasă în vedere găsirii resurselor pentru o reprezentare de succes la JO din 2020.

''Organizarea la Cluj a fost impecabilă, cu implicarea tuturor factorilor. E un rezultat care ne satisface pe moment, avem medalii, se putea și mai mult, însă există un 'dar' după acest eveniment. Trebuie să facem o analiză clară privind viitorul gimnasticii.

Marian Drăgulescu are 37 de ani (îi va împlini în decembrie), Cătălina Ponor aproape 30 (îi va împlini în august) și chiar i-am rugat să-și păstreze energia și pentru Tokyo. Trebuie să ne gândim și la viitor, însă, pentru că la băieți nu am avut pe cineva care să facă toate aparatele.

Trebuie o analiză foarte clară a tot ce se întâmplă în FRG, trebuie să venim, din punctul meu de vedere, cu suflu nou, să păstrăm ceea ce avem bun, să implicăm toată experiența antrenorilor și trebuie să investim în generația tânără. Trebuie să venim cu o strategie foarte clară, pentru că observăm că încă mai trăim din istorie'', a declarat Dunca, citat de agerepres.ro. 

Ministrul a precizat că premierea gimnaștilor medaliați se va face conform prevederilor legale, cu 37.000 lei pentru medalia de aur, 22.000 lei pentru medalia de argint și 15.000 lei pentru medalia de bronz. Dunca a adăugat că nu va dubla premiile.

Ministrul a menționat că va apela la experiența antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang, care derulează cu succes un proiect de descoperire a tinerelor talente în gimnastica națională.

''Gimnastica ne-a adus cele mai mari mândrii și bucurii și ne redă de multe ori demnitatea de a fi român. Bellu și Bitang lucrează la un proiect care are succes și are rezultate, contează să avem rezultate și să ieșim în față cu ele, să le promovăm, e cel mai bun exemplu pe care îl avem în momentul de față. Trebuie să ne implicăm mai mult în viitorul gimnasticii românești''.

Dunca a promis că orice sportiv român care reprezintă cu cinste România la competițiile internaționale, indiferent că au loc în străinătate sau în țară, va fi primit la Salonul Oficial al Aeroportul ''Henri Coandă''.

''Va exista un protocol al MTS cu Compania Națională Aeroporturi București prin care toți tinerii care ne reprezintă țara, care au luptat cu onoare și care ne aduc mândrie, trebuie așteptați cu cinste, respect și onoare la salonul oficial, indiferent că au fost la Cluj sau în alte țări sau continente. Din acest moment, orice tânăr care reprezintă România, în orice ramură, trebuie așteptat cum se cuvine'', a subliniat ministrul.

România a încheiat cu un total de 4 medalii, două de aur, una de argint și una de bronz, Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, fiind depășită în clasamentul pe medalii doar de Rusia. Rusia a obținut la Cluj 8 medalii, 3 de aur, 3 de argint și 2 de bronz, poziția a treia a clasamentului fiind ocupată de Ucraina cu 4 medalii - 2 de aur și 2 de bronz.

Delegația României a obținut în cea mai importantă competiție de gimnastică pe care a găzduit-o în ultimii 60 de ani două medalii de aur prin Marian Drăgulescu (sol) și Cătălina Ponor (bârnă), una de argint prin Marian Drăgulescu (sărituri) și una de bronz prin Larisa Iordache (bârnă).

Comenteaza