U-BT își face ”încălzirea” pentru noul sezon la Mureș și în Ungaria. Programul campioanei

U-BT își face ”încălzirea” pentru noul sezon la Mureș și în Ungaria. Programul campioanei
Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, va participa la două turnee amicale înainte de startul noului sezon. Primul stagiu va avea loc la Târgu-Mureș, iar al doilea la Körmend (Ungaria).

Turneul Cupa "Mureș" se va disputa în perioada 7-8 septembrie la Sala Sporturilor din Târgu-Mureș. Echipele participante sunt U-BT Cluj, BC Mureș, BCM U Pitești și Politehnica Iași. Fiecare formație va avea câte două partide. Inițial, mureșenii au anunțat prezența ori a clubului maghiar Falco Szombathely, ori a timișorenilor de la Timba, însă cea de-a patra grupare este nou-promovata Politehnica Iași.

Programul jocurilor va fi următorul:

Joi, 7 septembrie:
• 18:00 U-Banca Transilvania Cluj - BCM U Pitești
• 20:00 BC Mureș - Politehnica Iași

Vineri, 8 septembrie:
• 18:00 Finala mică
• 20:00 Finala mare

Pentru că turneul se va desfășura în perioada EuroBasket 2017, antrenorul clujenilor Mihai Silvășan nu va putea miza pe jucătorii cuprinși în programul echipei naționale, respectiv Kuti Nandor, Rolland Torok și Alexandru Olah, anunță site-ul clubului. Din lotul campioanei va lipsi și Aleksandar Rasic, aflat în recuperare (s-a accidentat la tendonul achilean în luna mai, după meciul 4 din semifinala cu CSM Oradea - n. red.). Toți ceilalți jucători vor fi disponibili.

Programul turneului de la Körmend încă nu a fost stabilit, gazdele de la Egis anunțând participarea slovenilor de la Olimpija Ljubljana și ucrainenilor de la BC Khimik Youzhne. Clujenii vor mai disputa o serie de meciuri amicale, cu BCM U Pitești (30 august) și BC CSU Sibiu (1 septembrie), ambele la Cheile Grădiștei și cu BC Mureș, pe teren propriu, în 18 septembrie.

În 24-26 septembrie, U-BT va disputa primele meciuri oficiale din noul sezon, în turul secund al calificărilor Basketball Champions League. "Studenții" vor dat piept cu învingătoarea dintre Bosna Sarajevo (Bosnia) sau Ludwigsburg (Germania).

Comenteaza