Falub: “Poli și “U” există datorită suporterilor”

Falub: “Poli și “U” există datorită suporterilor”
Niciunul dintre cele două cluburi nu ar fi rezistat peste ani fără susținerea fanilor, a subliniat tehnicianul "Șepcilor roșii".

">

Politehnica Timișoara a organizat, astăzi, o conferință de presă în care antrenorul Universității Cluj, Adrian Falub și cel al bănățenilor, Bogdan Andone, au prefațat "amicalul" programat sâmbătă, la ora 14:00, pe stadionul "Știința". 

"Sunt fericit că putem să jucăm un asemenea "amical", împotriva unei echipe renăscute a fanilor timișoreni. Știu ce înseamnă Poli, suporterii de aici și sper să onorăm cu succes acest spectacol sportiv de care trebuie să se bucure, în primul rând, publicul. Și noi, la fel ca Politehnica, trăim datorită suporterilor. Fără ei, astăzi nu am fi existat", a fost mesajul transmis de Falub, potrivit site-ului oficial al Universităţii Cluj.

Antrenorul "alb-violeților", Bogdan Andone, a felicitat Universitatea pentru parcursul de până acum și a vorbit despre importanța partidei-test de sâmbătă.

"Mulțumim Universității Cluj pentru că a acceptat invitația noastră. Pentru noi este cel mai important meci de verificare al iernii, fiind și ultimul. Întâlnim un adversar de calitate și avem ocazia perfectă să vedem unde suntem. O felicităm pe "U" pentru rezultatele pe care le-a obținut în campionat, dar și în Cupa României, acolo unde, cu puțină șansă, ar fi putut să treacă de Dinamo. Dacă "U" ar fi fost acum în liga secundă, s-ar fi clasat între primele cinci echipe", a adăugat Andone.

La conferință a participat și Cosmin Irimieș, reprezentantul Universităţii Babeş-Bolyai în Consiliul Director al FC Universitatea Cluj.

"Pentru noi e o onoare și o bucurie să răspundem invitației de a juca la Timișoara și felicit gazdele pentru inițiativă și pentru organizare. E o premieră ca meciurile amicale să aibă parte de o asemenea promovare. Noi suntem o asociație sportivă la început de drum, construită pe fundamente foarte clare și, spunem noi, foarte sănătoase, bazate pe implicarea suporterilor, a autorităților locale și a celor șase universități publice din Cluj. E un model nou în România, dar funcțional în statele din Vestul Europei. Suntem la început de drum, dar baza este una extrem de sănătoasă și suntem convinși că va fi una de succes", a declarat reprezentantul UBB.

Gazdele au luat cuvântul prin președintele clubului de fotbal, Florin Drăgan, prorector al Universității Politehnica Timișoara, care a subliniat relația specială pe care fotbalul l-a avut dintotdeauna cu mediul academic în orașul de pe Bega.

„Sportul timișorean, în special fotbalul, s-a confundat mai mereu în istoria sa cu Universitatea Politehnica. Drept dovadă, la un an de la înființarea instituției, s-a fondat și asociația sportivă. În Timișoara, alături de suporteri, UPT participă la fenomenul fotbalistic, iar astfel de meciuri ne aduc aminte, cu nostalgie, de fotbalul anilor 80. Chiar dacă meciurile dintre cele două echipe s-au disputat în prima sau în a doua divizie, am văzut de fiecare dată un fotbal curat, între două echipe foarte iubite de suporteri", a afirmat Drăgan, potrivit sspolitehnica.ro.

FC Universitatea Cluj dispută, la ora publicării acestui articol, un amical cu Ripensia Timișoara. Partida cu Poli este programată sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul "Știința".

Comenteaza