Sfârşitul unei ere: Claudiu Niculescu a spus "adio" fotbalului şi Universităţii! GALERIE FOTO

Sfârşitul unei ere: Claudiu Niculescu a spus
Unul dintre cei mai iubiţi Fotbalişti din istoria recentă a clubului clujean şi-a reziliat ieri contractul cu „Şepcile roşii". Niculescu şi-a luat „la revedere" de la fani şi jurnalişti cu lacrimi în ochi.

După mai bine de doi ani de zile, Claudiu Niculescu şi-a încheiat aventura la „U" Cluj şi, în acelaşi timp, a renunţat la cariera de jucător. Fostul mare atacant al României s-a pus ieri dimineaţă de acord cu oficialii clujeni asupra întreruperii înţelegerii, iar azi va prelua funcţia de antrenor al echipei FC Bihor. În spate, atacantul lasă 42 de meciuri jucate în „alb-negru" şi 18 goluri înscrise pentru „studenţi", dar şi o carieră fulminantă în România, cu 326 de partide şi şapte trofee cucerite.

Ziua de ieri a fost, cu siguranţă, cea mai lungă din cariera de jucător a lui Claudiu Niculescu. Cu oferta de la FC Bihor pe masă, fostul atacant al lui "U", Dinamo şi al Craiovei, dar şi al naţionalei României, a hotărât că e momentul să pună punct carierei de jucător şi să se dedice, definitiv, meseriei de antrenor. După câteva ore de discuţii, a reuşit să ajungă la un consens cu reprezentanţii clubului pentru rezilierea contractului. După amiază s-a întâlnit cu fanii care au încercat, pe ultima sută de metri, să-l facă să se răzgândească. Niculescu s-a dovedit de neclintit, aşa că la ora 19:00 avea să susţină ultima sa conferinţă de presă în calitate de jucător. Locul ales a fost stadionul Cluj Arena, acolo unde a şi disputat ultima sa partidă oficială.

"Este o zi tristă pentru mine. Mai mult ca sigur, cea mai tristă zi din cariera mea, dar eram conştient că va sosi şi acest moment. Sunt puţin emoţionat pentru că nu credeam că această zi va veni atât de curând, dar uite că s-a întâmplat. Este greu, pentru că de când mă ştiu am jucat fotbal, asta am ştiut să fac cel mai bine. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au susţinut. Azi s-a încheiat un ciclu al vieţii, de mâine începe altul. Speram să mai joc, dar am luat această decizie pentru că în toată cariera mea nu am păcălit fotbalul. Problemele fizice nu mi-au permis să mai revin pe teren, n-aş fi vrut să fac figuraţie. Am decis să iau această decizie grea, dureroasă, dar sunt fericit pentru că am avut o carieră frumoasă, cu bune şi rele. Mai multe bune, cred eu", a spus Niculescu, încercând să-şi stăpânească lacrimile. A vorbit, apoi, despre reuşite şi eşecuri, despre amintirile din perioada „U" Cluj, dar şi despre marile sale regrete ca jucător. Şi-a ales cu grijă cuvintele şi a vrut să le mulţumească tuturor.

„Am rămas cu foarte multe aminitri plăcute, pe care le voi purta cu mine toată viaţa: golul cu CFR, meciul de inaugurare al Cluj Arena, toate golurile marcate în aceşti doi ani, fiecare a avut o poveste specială, de la cele cu Mediaşul, la golul din corner, cu Astra. Cel mai frumos meci de retragere ar fi fost cu Dinamo, dar din păcate nu s-a mai putut acest lucru. Sunt şi regrete...Îmi pare rău că n-am învins CFR-ul, dar nu o să-mi pară rău niciodată că am rămas aici în vară. Am avut o carieră frumoasă şi lipsită de accidentări. Au fost momente unice. Atunci când ridici o cupă deasupra capului te simţi cu adevărat fotbalist. Am câştigat trofee, am ieşit golgeter, putea fi şi mai bine, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ce am primit. Nu o să uit niciodată golurile date în Ghencea pentru Dinamo. A fost prima victorie după 14-15 ani. Le mulţumesc celor de la Dinamo şi fanilor de acolo, Universităţii Craiova pentru că acolo m-am lansat, şi nu în ultimul rând Univesităţii Cluj", a spus Claudiu Niculescu ieri, în sala de conferinţe de la Cluj Arena, la ultima sa „reprezentaţie" în calitate de jucător.

Va semna cu Bihorul

Claudiu Niculescu va merge în această dimineaţă la Oradea, acolo unde va discuta cu oficialii celor de la FC Bihor, termenii parafării unui contract de antrenor. "Clau-coach" a declarat ieri că insistenţele celor de la Oradea l-au determinat să ia decizia de a renunţa definitv la cariera de jucător. "Mai mult ca sigur merg acolo (la Oradea - n.red), de mâine (azi - n.red) mă voi concentra exclusiv pe cariera de antrenor. Am spus asta de mai multe ori, cei de la Bihor au un proiect foarte interesant", a spus Niculescu. După patru etape scurse din liga a II-a, FC Bihor ocupă locul şapte, cu cinci puncte.

Cariera în cifre

Claudiu Niculescu a debutat în prima ligă la vârsta de 21 de ani, marcând la primul său meci pentru Universitatea Craiova, 2-1 contra Petrolului, conform unei statistici a gsp.ro. În carieră, cel poreclit apoi „Clau-gol" a mai trecut pe la Dinamo Bucureşti, Genoa Calcio (Italia), MSV Duisburg (Germania) şi Omonia Nicosia (Cipru). A câştigat trei titluri de campion al României, trei Cupe şi o Supercupă, toate în tricoul lui Dinamo. În două rânduri a fost golgeterul campionatului, iar în cupele europene a bifat 47 de meciuri şi 18 goluri. Pentru echipa naţională a evoluat în opt meciuri, fără să marcheze. Până ieri, era singurul jucător român în activitate care reuşise să înscrie în poarta a doi campioni mondiali: Fabien Barthez (în Olympique Marseille - Dinamo 2-1) şi Iker Casillas (în Real Madrid - Dinamo 5-2). În prima ligă a jucat 326 de meciuri şi a înscris 156 de goluri. Era la o singură reuşită distanţă de Titus Ozon pentru a intra în clasamentul primilor 10 marcatori din toate timpurile în Liga I.

 

Comenteaza