45 de minute de fotbal şi o repriză de “U”milinţă VEZI REZUMATUL VIDEO

45 de minute de fotbal şi o repriză de “U”milinţă VEZI REZUMATUL VIDEO
Universitatea a pierdut cu 2-3 în faţa Brăneştiului, după ce a condus cu 2-0, dar a avut o evoluţie lamentabilă în partea secundă.
Universitatea şi-a bătut joc de fotbal şi de munca din prima repriză, pierzând cu Victoria Brăneşti, cu scorul de 2-3, după ce a condus până în minutul 41 cu 2-0. O repriză secundă penibilă din partea “studenţilor” a făcut ca echipa din micuţa comună ilfoveană să obţină prima victorie pe teren străin din istoria ei în Liga I. Universitatea îşi continuă panta descendentă şi rămâne cu 14 puncte.

“U” a aşteptat cu înfrigurare meciul cu Victoria Brăneşti, mai ales că venea după o serie de trei meciuri în care a obţinut un singur punct. Momentul l-a determinat pe Marian Pană să-i ofere şansa titularizării lui Gabriel Machado, iar brazilianul şi-a răsplătit antrenorul şi fanii. Brăneştiul a venit la Alba Iulia pregătită să atace, deşi calităţile jucătorilor impuneau mai degrabă un joc la “ciupeală”, iar “U” i-a pedepsit rapid. Era doar minutul 12 când Machado l-a driblat uşor pe Marincău şi a înscris la colţul scurt, profitând de plasamentul eronat al lui Bordeianu.

“Studenţii” au simţit slăbiciunile adversarului şi au continuat forcingul, dar Claudiu Niculescu a ratat ţinta cu o semi-foarfecă spectaculoasă. Delgado a încercat colţul scurt, iar Popa a dorit să arate, cu un şut anost de la 30 de metri, că pe teren există şi Victoria Brăneşti. În condiţiile în care ilfovenii nu contau absolut deloc în ofensivă, Cvirik a fost la un pas să se transforme în “Moş Peter” şi să le ofere ilfovenilor un cadou de octombrie, jucând mingea cu mâna în careu.

Arbitrul Ionel Ivan n-a observat momentul, iar Universitatea şi-a dublat avantajul. Gheorghe l-a deschis perfect pe Boştină, mijlocaşul a centrat în careu, iar Machado a izbutit dubla, cu un “cap” pe centrul porţii. Ilie Stan a trecut la măsuri disperate şi a făcut rapid două schimbări, introducându-i în teren pe Avram şi Oprea. Şi aşa, “U” a avut şansa uriaşă de a face 3-0 şi a închide meciul definitiv, dar Delgado, scăpat singur spre poartă, a tras în Bordeianu, ieşit în întâmpinare. Şansa uriaşă clujeană a fost pedepsită de brăneşteni, iar nou-intratul Oprea a redus din diferenţă, după o pasă primită de la Nicola. “U” putea să-şi refacă avantajul de două goluri, dar Niculescu, servit impecabil în două situaţii de Machado, n-a reuşit să trimită spre poartă.

Ilfovenii n-au forţat nici după pauză, au încercat mingi lungi, aruncate în careu, şi au avut noroc. Cvirik a fost sancţionat eronat cu fault pentru o presupusă ţinere în careu, iar Olariu a transformat penalty-ul, aducând egalitatea pe tabelă. Toate ocaziile Universităţii ratate prosteşte în prima repriză s-au întors împotriva “studenţilor”. Brusc, clujenilor nu le-a mai ieşit nimic. Oaspeţii au făcut exact ceea ce trebuiau să facă de la început, au închis culoarele, iar “alb-negrilor” le-a mai rămas doar să “care apă cu ciurul” până în preajma careului advers. În lipsă de idei şi de curaj, “Şepcile roşii” s-au rezumat la mingi lungi şi la şuturi de la 20 de metri, cazul lui Tobă (68), care nu au nimerit ţinta.

Brăneştiul a mers pe ideea “Yes, we can” şi a detonat bomba pe “Cetate”. Nicoară a scăpat singur cu Huţan, după un “un-doi” de efect prin care i-a scos din joc pe Balde şi Unguruşan, şi a marcat pe lângă Huţan. Ceea ce începuse perfect pentru “U” s-a încheiat în braţele penibilului, clujenii pierzând un meci în care adversara a ajuns în careu doar de trei ori. Brăneştiul s-a alăturat Stelei pe lista singurelor echipe care au plecat cu toate cele trei puncte de la Alba Iulia, iar Universitatea se poate gândi doar la numărul şanselor ratate în prima repriză.


Etichete
Comenteaza