600 suporteri protestează la Sibiu împotriva lui Boc, Băsescu şi şefului LPF

600 suporteri protestează la Sibiu împotriva lui Boc, Băsescu şi şefului LPF
Aproximativ 600 de suporteri ai principalelor echipe de fotbal din ţară protestează în municipiul Sibiu, scandând lozinci împotriva Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu şi a şefului Ligii Profesioniste de Fotbal.

300 de suporteri s-au strâns în jurul orei 18 în Piaţa Mare din Sibiu, unde au scandat lozinci împotriva Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu, a Ligii Profesioniste de Fotbal şi împotriva Legii 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. Potrivit organizatorilor, de la Bucureşti au venit aproximativ 200 de suporteri, dar au sosit şi din Cluj-Napoca, Arad, Craiova, Bistriţa, Târgu Mureş, Mediaş şi Sibiu.

Organizatorii acţiunii de protest au anunţat că, din cauza vremii, suporterii au avut probleme cu deplasarea la Sibiu. "Am avut ceva probleme pentru că, din cauza vremii şi a drumurilor închise, firmele de transport cu greu au vrut să facă deplasarea la Sibiu. Colegii din Tulcea şi Constanţa nu au mai plecat pentru că Autostrada Soarelui s-a deschis târziu şi nu mai puteau ajunge. Cei de la Arad şi Oradea au ceva probleme pe drum, am mai vorbit cu ei şi vor întârzia, iar cei de la Timişoara sunt în tren. Cred că vor ajunge doar în jurul orei 19.00, iar de colegii de la Alba nu ştim nimic", a declarat Florin Andrei, din partea Asociaţiei Suporterilor Români.

UPDATE. Numărul suporterilor care participă, sâmbătă seară, în municipiul Sibu, la un marş de protest a ajuns la aproximativ şase sute, demonstranţii aprinzând torţe şi cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu în faţa sediului PDL Sibiu, precizează Mediafax.

Suporterii au plecat din Piaţa Mare a municipiului în marş pe mai multe străzi, urmând să ajungă în faţa Stadionului Municipal.

Pe bulevardul central din oraş, suporterii s-au oprit în faţa sediului PDL Sibiu, unde au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, iar apoi s-au oprit în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, unde se află Monumentul Eroilor din Revoluţia din 1989, şi au scandat "Iliescu judecat, pentru sângele vărsat".

Pe Calea Dumbrăvii din municipiul Sibiu, suporterii au cântat Imnul Naţional şi au aprins torţe, pe care ulterior le-au stins, fără a se înregistra incidente.

Citeste mai mult pe realitatea.net.

 

Comenteaza