A fi sau a nu fi napoletan: italienii merg la Manchester să-l vadă pe Felgueiras

A fi sau a nu fi napoletan: italienii merg la Manchester să-l vadă pe Felgueiras
Portarul CFR-ului e dorit cu orice preţ de Napoli, iar italienii şi-au trimis oameni pentru a-l urmări miercuri în duelul decisiv cu Manchester United.

Mario Felguerias a fost unul dintre remarcaţii CFR-ului în Liga Campionilor în acest sezon, alături de Rafael Bastos şi Moudou Sougou. Portarul portughez e monitoriazat de mai multe cluburi importante, iar Napoli şi-a anunţat intenţia de a-l cumpăra. În cazul unei evoluţii de excepţie cu United, italienii ar putea demarea negocierile cu CFR Cluj pentru transferul portarului venit gratis în Gruia.

Presa italiană a anunţat că Mario Felgueiras se află în vizorul lui Napoli, grupare care e pregătită să achite o sumă importantă în schimbul său. Felgueiras s-a evidenţiat în Liga Campionilor prin evoluţii sigure şi câteva intervenţii spectaculoase care l-au propulsat şi în echipa etapei din Ligă, după victoria CFR-ului de la Braga. Goalkeeper-ul portughez a fost urmărit de scouteri şi în câteva partide din campionatul României, iar italienii vor fi prezenţi şi mâine pe "Old Trafford". Felgueiras s-a transferat liber de contract în Gruia, clubul achitând doar o primă de instalare jucătorului şi un comision impresarului.

Titularul postului de portar la Napoli, Morgan de Sanctis (35) de ani, e pe final de carieră, iar conducerea vrea să-i aducă un înlocuitor pe măsură, în condiţiile în care rezervele Colombo (37 de ani) şi Rosati (29 de ani) nu se ridică la nivelul aşteptărilor. Este de aşteptat ca Napoli să înainteze o primă ofertă după meciul CFR-ului de la Manchester, iar transferul ar urma să se materializeze doar la vară. CFR-ul vrea să obţină cel puţin 3 milioane de euro din vânzarea lui Felguieras. Mario Felgueiras (25 de ani) s-a format ca jucător la formaţia Sporting Lisabona. În Portugalia a mai evoluat la Portimonense, Vitoria Setubal, Rio Ave şi Sporting Braga, iar în România a jucat pentru FC Braşov, unde a fost împrumutat de Braga. Felgueiras s-a mai aflat în vizorul CFR-ului în urmă cu un an, dar transferul nu s-a mai realizat pentru că echipa clujeană a reuşit la vremea respectivă să-l împrumute pe Beto, de la FC Porto. Modou Sougou, Rafael Bastos şi Ivo Pinto se alfă şi ei în vizorul mai multor echipe din străinătate. Senegalezul este urmărit de echipe din Franţa şi Anglia, Bastos e curtat de formaţii din Rusia, în timp ce Ivo Pinto e monitorizat de câteva grupări din Serie A.

Curăţenie la iarnă

Finanţatorul Arpad Paszkany e gata să remanieze lotul de jucători după întreruperea campionatului. Pe lista neagră se află mai mulţi fotbalişti, iar surprizele cele mai mari sunt Gabi Mureşan şi Vasile Maftei, jucători cu mare experienţă în Liga I. Mureşan are un contract mare, de 30.000 de euro pe lună, iar conducerea consideră că evoluţiile din ultima vreme ale mijlocaşului nu justifică aceşti bani, în timp ce Maftei a pierdut contactul cu primul 11, în locul său fiind preferat italianul Piccolo. 7

50.000 de euro la calificare

„Ceferiştii" au promisă o primă consistentă în eventualitatea calificării în optimile Ligii Campionilor. Astfel, fiecare jucător va încasa 50.000 de euro dacă echipa  termină pe locul secund grupa şi ajunge în primăvara Ligii Campionilor. Prin comparaţie, dacă CFR va juca în Europa League, loc pe care îl are asigurat deja, fiecare ceferist va primi 20.000 de euro.

 

Comenteaza