Breaking news Update A murit Ilie Balaci, marele fotbalist al României

A murit Ilie Balaci, marele fotbalist al României

Motivul decesului ar fi un infarct.

„Minunea blondă“ a suferit în această dimineață un stop cardio-respirator și a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Craiova. Medicii au încercat resuscitarea lui Ilie Balaci minute bune, însă nu a răspuns la stimuli.  Ilie Balaci a decedat după o jumătate de oră de resuscitări. Avea 62 de ani,  fiind încă emblema fotbalului craiovean şi liderul generaţiei de jucători ai Craiovei Maxima.

"În jurul orei 9,40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat, la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz încă un echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical), a fost declarat decesul fotbalistului", au anunţat cei de la ISU Dolj.

Supranumit și „Minunea blondă”, Balaci este unul dintre cei mai mari jucători români de fotbal. Cariera sa de fotbalist se leagă de marile succese obținute de Universitatea Craiova la începutul anilor 1980. Din păcate, a avut un final prematur de carieră, din cauza deselor accidentări. Cea mai gravă dintre ele, care practic a pus punct carierei de fotbalist a lui Balaci, a fost provocată de fundașul băimărean Grigore Arezanov, într-un meci de campionat, jucat la Baia Mare, la 21 februarie 1984.

Ca antrenor a avut performanțe notabile cu echipe din Africa de nord și zona țărilor arabe. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru participarea la Campionatul European din 1984 și pentru întreaga activitate.

 

Comenteaza