A promis şi s-a ţinut de cuvânt: "Fotbalul nu se joacă cu buletinul în mână, mai am multe de spus!"

A promis şi s-a ţinut de cuvânt:
Pe 22 iulie 2010, Universitatea făcea unul dintre cele mai tari transferuri din istoria recentă şi-l aducea de la Dinamo pe Claudiu Niculescu. Privită cu scepticism de unii suporteri, care invocau vârsta înaintată a atacantului, mutarea s-a dovedit una de aur pentru clujeni.

Niculescu a marcat încă de la primul său meci în tricoul lui „U", 1-2 cu Steaua Bucureşti şi avea să o mai facă de încă 17 ori în alte 40 de partide. Datorită reuşitelor, dar şi felului său de a fi, Niculescu şi-a câştigat un loc important în istoria de 93 de ani „Şepcilor roşii".

„Cu ambiţie putem face treabă bună aici, la "U". Dacă era vorba de alt club din România, n-aş fi plecat de la Dinamo. Am venit aici la "U" pentru că un club de tradiţie, cu foarte mulţi suporteri, e cel mai iubit din Ardeal. Sunt onorat să îmbrac tricoul Universităţii! Intenţia mea e să mă retrag din fotbal de aici, de aceea am semnat şi pe doi ani. Fotbalul nu se joacă cu buletinul în mână, deci cred că mai am multe de spus", spunea Niculescu la prezentarea sa oficială, în urmă cu doi ani. Vorbele sale au prins contur imediat, iar atacantul s-a ţinut de promisiuni. A contribuit decisiv locul opt ocupat de „studenţi" în acel campionat, reuşind câteva goluri memorabile. Printre acestea s-a numărat unul din lovitură liberă, în derby-ul cu CFR Cluj, disputat la Alba Iulia, când partida s-a terminat la egalitate, 1-1, dar şi o reuşită direct din corner, în partida cu Astra Ploieşti, câştigată de „studenţi" cu 2-1. Niculescu a trecut şi printr-un moment extrem de dificil, dar care a întărit şi mai mult legătura dintre el şi fani. În minutul 82 al partidei cu CFR Cluj a căzut inconştient după un duel cu Ricardo Cadu şi a fost nevoie de intervenţia ambulanţei, atacantul părăsind terenul pe targă. „Clau-gol" a refuzat să fie transportat la spital, după ce şi-a recăpătat cunoştinţa, şi a revenit pe teren pentru a se bucura alături de colegi pentru punctul in-extremis obţinut pe terenul rivalei. „Nu puteam să nu fiu alături de ei", îşi motiva atacantul gestul.

Cariera de jucător al lui Niculescu s-a oprit pe 12 martie în acest an, când Niculescu a bifat 76 de minute în partida cu Steaua, pierdută de „studenţi"pe Cluj Arena. În acel meci, arbitrul Alexandru Tudor i-a refuzat un penalty, la un fault clar comis de Vlad Chiricheş. Interesant este că dintre cele 18 goluri marcate pentru „U", doar două au fost reuşite pe Cluj Arena, în egalul cu Dacia Mioveni, 2-2.

Claudiu Niculescu a îndeplinit, în două rânduri, funcţia de antrenor al Universităţii, prima dată în turul campionatului 2010-2011, când a stat pe bancă la jocurile cu Pandurii (1-1) şi Rapid (0-3), pentru ca în luna martie a acestui să fie numit tehnician „plin". În această nouă postură, cel devenit „Clau-coach" a reuşit să obţină patru victorii şi încă tot atâtea rezultate de egalitate. Niculescu a refuzat să plece în vară la Ploieşti, alături de finanţatorul Florian Walter şi de ceilalţi 16 jucători, preferând să rămână la „U". Ieri a fost ultima lui zi în „alb-negru". (A. ŞUTEA) 7

 

Comenteaza