A refuzat Naționala, dar vrea să-l ajute pe Contra: ”Încă nu m-a întrebat de jucători, sper să o facă”

A refuzat Naționala, dar vrea să-l ajute pe Contra: ”Încă nu m-a întrebat de jucători, sper să o facă”
Dan Petrescu a discutat recent cu noul selecționer al României, Cosmin Contra. ”Bursucul” e gata să-l ajute în orice moment cu jucători de la CFR Cluj.

Tehnicianul CFR-ului era prima opțiune pentru banca primei reprezentative, dar a fost nevoit să refuze oferta Federației. Șefii din Gruia nu au acceptat ca el să antreneze Naționala și pe CFR în paralel. FRF s-a reorientat și l-a numit, astfel, pe Cosmin Contra.

"Am vorbit cu Contra la telefon, dar și prin intermediul mesajelor. Mi-a spus că-și dorea ca eu să fiu acolo iar eu i-am zis că 'tu meritai să fii pentru că și tu ai valoare'. Suntem foarte buni prieteni și i-am mai zis că oricând va avea nevoie de un sfat sau de jucători de la CFR Cluj, îl voi ajuta. Sper să readucă România acolo unde-i este locul. Încă nu m-a întrebat de jucători, dar sper să o facă", a spus Dan Petrescu pe Digisport.

Dan Petrescu se află pe banca lui CFR Cluj din această vară. După 12 etape, ardelenii ocupă locul 1 în campionat, cu 29 puncte și un record de 9 victorii, 2 remize și doar o înfrângere.

Cosmin Contra va debuta ca selecționer pe 5 octoombrie, la Ploiești, contra Kazakhstanului. Întâlnirea va conta pentru etapa a noua din preliminariile CM 2018. România ocupă locul 4 în Grupa E, cu 9 puncte, fără nicio șansă de calificare la Mondiale.

Fostul selecționer al "tricolorilor", Christoph Daum, a fost demis după primele 8 meciuri din actual campanie. Tehnicianul neamț a înregistrat 2 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri în preliminarii.

Comenteaza