Academia lui Hagi, model pentru "U" Cluj

Academia lui Hagi, model pentru
Managerul sportiv al Universităţii Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a vorbit despre direcţia în care se vor dezvolta "Şepcile roşii".

"Sper să fim acei oameni de care clubul are nevoie. "U" Cluj înseamnă enorm pentru acest oraş. Dar atunci când vrei să construieşti ceva, întâmpini şi dificultăţi. De aceea, cer multă răbdare din partea tuturor", a spus fostul internaţional român.

"Consider că cei care ne-am angajat în proiectul de faţă suntem oameni serioşi, cu intenţii bune şi care nu fac compromisuri. Bineînţeles, orice om poate să greşească, dar tot ceea ce ne dorim este să readucem echipa acolo unde merită. Nu are rost să fac promisiuni acum, vedem pe parcurs ce va fi", a spus Sabău.

Managerul sportiv a anunţat că "U" Cluj şi-a găsit o bază sportivă unde se va pregăti. "Ni s-a dat posibilitatea să ne întoarcem în Parcul Babeş. Acolo am crescut şi eu. Aveam mare nevoie de un stadion, de nişte condiţii. Nu pot să va dau prea multe detalii, dar, din câte ştiu, meciurile oficiale o să le jucăm pe Cluj Arena", a declarat Sabău.

Fostul mijlocaş al "studenţilor" exclude o revenire în antrenorat. "În momentul de faţă, sunt manager la Universitatea. E un nou început pentru mine. Mă voi ocupa de partea sportivă şi de centrul de copii şi juniori. Va trebui să găsesc şi acolo nişte oameni potriviţi", a specificat Sabău.

Conducerea clubului are un proiect ambiţios. Noul manager sportiv al "Şepcilor roşii" doreşte crearea unei academii similare celei construite de Gică Hagi.

"La ora actuală, nu avem pe ce să ne bazăm. De aceea am şi organizat acest trial. Aceste lucruri trebuiau să înceapă mult mai devreme. Dar, având în vedere că nu s-a putut găsi un cadru legal, totul s-a întârziat. E o realitate şi trebuie să ne adaptăm", a adăugat acesta.

"Problema antrenorului a fost rezolvată, acum nu rămâne decât să ne ocupăm de formarea lotului. Academia lui Gică Hagi este un model pentru noi şi vom încerca să-l implementăm şi aici. Proiectul lor e foarte solid şi durabil. Echipa lor e tânăra şi de perspectivă, formată din jucători crescuţi în propria pepinieră", a spus Sabău.

El a confirmat posibilitatea amânării primului meci de campionat. "Nu este exclusă această variantă. Trebuie să pregătim echipa şi cred că vom mai avea nevoie de o săptămână în plus", a declarat managerul sportiv al clubului universitar.

Ioan Ovidiu Sabău a refuzat, recent, o ofertă de la Federaţia Română de Fotbal. Forul condus de Răzvan Burleanu i-a propus acestuia să facă parte din staff-ul selecţionerului Christoph Daum.

"Într-adevăr, am primit o ofertă de acolo. Dar eu îmi dădusem deja acordul de a mă implica la "U" cu 7-8 luni în urmă şi nu mai puteam da înapoi. Ar fi fost o adevărată provocare să reformez fotbalul românesc. Însă şi ceea ce fac aici este la fel de important", spune fostul internaţional român.

În perioada 1985-1988, Sabău a îmbrăcat tricoul "alb-negru" de 61 ori şi a înscris 7 goluri. De-a lungul cariererei, a mai trecut pe la Dinamo, Brescia (Italia) sau Rapid. La prima reprezentativă, actualul manager sportiv al "studenţilor" a bifat 55 selecţii şi cinci goluri. El a participat cu naţionala la Campionatul Mondial din 1990 şi la Euro 1996. Cariera de antrenor a început-o tot la "U", în 2003.

Comenteaza