Adio, finală! "U" BT Cluj a pierdut al patrulea meci din semifinale cu CSM Oradea

Adio, finală!
CSM CSU Oradea şi BC Mureş îşi vor disputa în acest an titlul de campioană în Liga Naţională de baschet masculin, după ce în semifinalele play-off au câştigat cu acelaşi scor, 3-1, seriile cu adversarii "U" BT Cluj şi Steaua. Titlul se va decide după sistemul cel mai bun din 5 meciuri.

Pentru CSM CSU Oradea, victoria în faţa "U" BT Cluj a fost o revanşă, după ce echipa lui Marcel Ţenter reuşise luna trecută să câştige Cupa României chiar în pe terenul bihorenilor. Acum, a venit rândul trupei lui Cristian Achim să se califice în finala Ligii Naţionale, după un meci susţinut pe terenul formaţiei din Cluj, în faţa a aproximativ 6.000 de spectatori, un adevărat record pentru un joc sportiv în întrecerea internă.

CSM CSU Oradea s-a impus cu 76-56 în meciul patru al semifinalei, după ce s-au desprins chiar din primul sfert, de la 12-12 ajungând la 19-12. A fost practic şi momenmtul decisiv al partidei, întrucât clujenii nu s-au mai putut redresa. La pauză, bihorenii au condus cu 37-25, dar diferenţa a fost într-o contininuă creştere până la final.

"Mă bucur enorm că am depăşit Clujul deoarece în acest sezon am pierdut de multe ori în faţa acestei echipe. Însă, uitaţi, până la urmă noi jucăm finala campionatului. Aş vrea să-mi felicit jucătorii pentru că în acest meci au fost fabuloşi. Felicit Clujul. Este o echipă excepţional de bună. Chiar dacă în acest meci nu a dat nicio şansă acestei echipe de a intra sau reveni în joc. De altfel, dacă privim numărul de puncte primite de echipa noastră cred că spunem totul. Mărturisesc că mă aşteptam şi îmi doream să învingem, dar nu m-am gândit că vom învinge la asemenea diferenţă. De această dată presiunea a fost pe umerii Clujului şi nici o echipă de asemenea valoare nu a reuşit să gestioneze acest aspect", a declarat Cristian Achim, antrenorul principal al CSM CSU Oradea pentru site-ul oficial al clubului.

La rândul său, Marcel Țenter, antrenorul clujenilor a spus: "Suntem dezamăgiți de rezultat, ne pare rău și le mulțumim suporterilor noștri pentru modul în care ne-au susținut și în această serie, dar și în întreg campionatul. Am reușit în acest an să avem de departe cea mai mare medie de spectatori și ne bucurăm foarte mult că vin clujenii la sală. Din păcate, nu am reușit să ne exprimăm astăzi, din punct de vedere baschetbalistic, la valoarea pe care ne-am dorit-o. Băieții mei au dat tot ce au putut, însă nu a fost suficient, Oradea astăzi a jucat mai bine ca noi. Din păcate, și asta e o opinie personală, în loc să fie 2-2, este 3-1 pentru Oradea, în mod normal eu cred că trebuia să mai avem o șansă pe care să ne-o jucăm luni. Azi, văzând până la pauză că ritmul de joc al Oradiei era mult mai bun, am hotărât să riscăm, am încercat să schimbăm ritmul jocului, să jucăm cu capcane, să îi forțăm să paseze mult mai mult decât în mod normal, însă orădenii au reușit să marcheze chiar și în ultimele secunde câte o dată, sunt puncte importante, care ne-au dezechilibrat. Suntem dezamăgiți că nu am reușit să intrăm în finală, ne-am dorit foarte mult, însă trebuie să ne mulțumim cu acest trofeu, cu Cupa României și să ne luptăm pentru medaliile de bronz. Sunt mândru de băieții mei, cu toții învingem și cu toții pierdem, cu toții avem zile bune și zile proaste, însă am avut un sezon greu, cu foarte multe evenimente tragice în sânul nostru, dar totuși am reușit să câștigăm un trofeu și să fim într-o semifinală care, cred eu, dacă era să fie jucată corect, acum era 2-2 scorul...".

Baschetul va avea o campioană în premieră. Ultimul deceniu a fost sub dominaţia CSU Asesoft Ploieşti, în faţa căreia au pierdut în finală atât CSM CSU Oradea în 2014, cât şi cealalaltă finalistă, BC Mureş, în 2013 şi 2015.

De asemenea, U-Banca Transilvania va juca cu Steaua CSM EximBank București în serie "cel mai bun din trei meciuri", primul joc urmând să se desfășoare în deplasare, în 20 mai.

Comenteaza