Alpinişti din întreaga ţară vor escalada pereţii din Cheile Turzii la Alpiniada

Alpinişti din întreaga ţară vor escalada pereţii din Cheile Turzii la Alpiniada
Cea de-37-a ediţie a Alpiniadei, "Memorial Misi Szalma”, va avea loc în perioada 20-22 septembrie, în zona de aval a Cheilor Turzii.

Acţiunea are ca scop comemorarea marelui alpinist şi antrenor, membru fondator în prima echipă de Salvamont din judeţul Cluj - Misi Szalma, precum şi promovarea potenţialului turistic al zonei pentru alpinism şi alte sporturi montane. Alpiniada facilitează de asemenea întâlnirea alpiniştilor din diferite colţuri ale ţării şi din străinătate, prilejuind schimburi de idei şi informaţii legate de munte.

Ediţia de anul acesta a evenimentului oferă posibilitatea iubitorilor sporturilor montane din întreaga ţară de a concura la două tipuri de probe: alpiniada ce se va desfăşura în zona Peretelui Uriaş şi proba de escaladă ce se desfăşura în zona Peretelui Aerian. Probele vor avea loc sâmbătă.

Concursul este deschis alpiniştilor de toate vârstele, având următoarele categorii: masculin, feminin şi "respect" (peste 50 de ani). În cursul zilei de duminică se vor escalada traseele din Chei.  Serile de vineri şi sâmbăta vor fi dedicate proiecţiilor de poze din turele organizate de cluburile de alpinism din judeţ şi întreaga ţară şi vizionărilor de filme ale expediţiilor montane de pe vârfuri din străinătate. Nu vor lipsi voia bună şi cântecele de chitară la foc de tabără.

Taxa de inscriere este de 15 lei.

 

 

Comenteaza