Andy Murray, personalitatea sportivă a anului pentru BBC

Andy Murray, personalitatea sportivă a anului pentru BBC
Tenismanul britanic Andy Murray, locul 2 ATP, a fost desemnat personalitatea sportivă britanică a anului de BBC şi a primit premiul într-o gală organizată, duminică, la Belfast, informează BBC.

Scoţianul, care a contribuit decisiv la câştigarea Cupei Davis de către Marea Britanie după 79 de ani, a obţinut acest premiu pentru a doua oară în trei ani, după ce s-a mai impus în 2013. Murray, în vârstă de 28 de ani, a primit 35% din voturi şi i-a devansat pe rugbystul Kevin Sinfield (28%) şi pe atleta Jessica Ennis-Hill (8%).

Murray mai primise premiul de tânăra personalitate sportivă a anului în 2004. Selecţionerul naţionalei de fotbal a Irlandei de Nord, Michael O'Neill, a fost desemnat antrenorul anului. Naţionala lui O'Neill a ocupat locul 1 în Grupa F a preliminariilor Euro-2016, urmată de România, ambele reprezentative obţinând direct calificarea la turneul final din Franţa.

Antrenorul de 46 de ani a condus Irlanda de Nord pentru prima oară la turneul final al unui Campionat European şi tot pentru prima dată la un turneu final major, după calificarea la Cupa Mondială din 1986. În cadrul galei au mai primit premii, printre alţii, rugbystul neo-zeelandez Dan Carter (personalitatea anului în sportul mondial) şi gimnasta Ellie Downie (tânăra personalitate sportivă a anului).

Comenteaza