Antonescu: În anii următori avem nevoie de o strategie temeinică în sport, la nivel guvernamental

Antonescu: În anii următori avem nevoie de o strategie temeinică în sport, la nivel guvernamental
Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, ieri, în cadrul ceremoniei de decorare a sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Londra, că este nevoie de o strategie temeinică în sport, la nivel guvernamental şi instituţional, pentru a valorifica atuurile din sportul românesc.

"În condiţiile în care avem un prim-ministru tânăr, respectuos şi pasionat de sport, în care avem un preşedinte al Comitetului Olimpic de aleasă talie şi de foarte mare prestigiu, în condiţiile în care avem antrenori excepţionali, recunoscuţi pe întregul mapamond şi că avem, de la competiţie la competiţie, un mare rezervor de talente, nu rămâne decât ca în anii următori, cât mai repede, să avem o strategie concretă, temeinică, răbdătoare, la nivel guvernamental, instituţional, pentru ca aceste atuuri româneşti, în sport, să fie valorificate", a declarat Antonescu, în discursul susţinut la ceremonie.

El a dorit să le mulţumească sportivilor români medaliaţi în numele cetăţenilor şi al iubitorilor de sport.

"Este de fiecare dată, după marile competiţii, o bucurie unică aceea de a ne întâlni şi de a celebra succesele româneşti din sport", a spus preşedintele interimar.

Antonescu a arătat că ceea ce realizează sportivii şi cei din spatele lor, care îi ajută să ajungă la performanţă, este "maxim".

"Nimeni nu poate face mai mult, pentru că nu foarte des avem ocazia ca România să fie în frunte, iar la cea mai importantă competiţie sportivă din câte există, la Jocurile Olimpice, prezenţa unui român în fruntea ierarhiei este o bucurie şi o mândrie care se poate compara cu puţine lucruri", a mai spus preşedintele interimar.

Antonescu şi-a exprimat speranţa că "ceea ce înseamnă resursă pentru sportul românesc va avea un viitor". Crin Antonescu le-a mai transmis sportivilor că îi invidiază pentru zilele petrecute la Londra şi le-a transmis recunoştinţa sa, în numele întregii ţări, pentru ceea ce au realizat.

Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice, tehnicienii care au contribuit la pregătirea lor şi oficialii federaţiilor sportive cu rezultate bune la Londra au fost decoraţi, luni, de preşedintele interimar Crin Antonescu, la festivitatea de la Palatul Cotroceni participând şi premierul Victor Ponta.

De asemenea, au mai fost prezenţi ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, şi ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu.

 

Comenteaza