Astăzi se dispută primele meciuri din cadrul EURO U21 la Cluj-Napoca

Astăzi se dispută primele meciuri din cadrul EURO U21 la Cluj-Napoca
| Foto: frf.ro

După ce miercuri s-au disputat partidele din grupele A și B, joi a venit rândul celorlalte două grupe.

Cluj-Napoca găzduiește Grupa D a EURO U21 2023, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" și Cluj Arena. Cel dintâi va fi astăzi gazda duelului dintre Norvegia și Elveția, însă capul de afiș va fi cu siguranță întâlnirea dintre Franța și Italia.

Norvegia - Elveția

Revenind la primul joc, Norvegia și Elveția au statut de outsider, însă cu siguranță vor face tot posibilul să realizeze o surpriză. Nordicii revin la un turneu final de tineret după o absență de 10 ani, în timp ce elvețienii au fost prezenți la ediția precedentă, după ce au lipsit între 2013 și 2019.

Partida din Gruia va fi cea de-a noua înfruntare directă oficială dintre cele două reprezentative. Norvegia a câștigat de 5 ori, de remarcat fiind un 7-3 în 1996, Elveția s-a impus o singură dată, iar două jocuri s-au încheiat la egalitate.

Meciul dintre Norvegia și Elveția, care deschide grupa de la Cluj-Napoca se va disputa astâzi, de la 19:00.

Franța - Italia

Șocul Grupei D are loc încă din start și va fi găzduit de Cluj Arena. Atât Franța, cât și Italia se numără printre favoritele turneului și țintesc o victorie de moral în primul joc al competiției. De-a lungul timpului, cele două naționale au disputat 6 meciuri oficiale, italienii au câștigat de 3 ori, francezii o singură dată, iar două partide s-au încheiat cu remize.

Totuși, partida de pe Cluj Arena va reprezenta prima întâlnire directă dintre cele două selecționate după aproape 25 de ani, ultimul duel având loc în noiembrie 1999. La nivel individual va fi interesant dialogul de la distanță dintre cei doi colegi și prieteni de la AC Milan, Sandro Tonali și Pierre Kalulu.

Partida dintre Franța și Italia se va juca pe Cluj Arena, în această seară, de la 21:45.

Comenteaza