Atunci și acum. Cum arată “U” Cluj la jumătatea sezonului, comparativ cu ultima stagiune în care s-a luptat la promovare

Atunci și acum. Cum arată “U” Cluj la jumătatea sezonului, comparativ cu ultima stagiune în care s-a luptat la promovare
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipa condusă de pe bancă de Erik Lincar are parte de un parcurs bun în campionat, însă șansele de a ajunge direct în Liga 1, de pe unul din primele două locuri, sunt puse sub semnul întrebării după ultimele două meciuri din 2021.

După două sezoane dezamăgitoare, în care echipa a terminat în a doua jumătate a clasamentului ligii secunde, Universitatea Cluj a revenit în lupta pentru promovare. După un parcurs bun în sezonul de toamnă, ultimele două meciuri ale anului s-au încheiat cu înfrângeri pentru “studenți”.

Cu toate acestea, echipa clujeană se află pe ultima treaptă a podiumului din eșalonul secund și va juca mai mult ca sigur în play-off, unde 6 formații se vor duela pentru accederea în elita fotbalului românesc.

ZIUA de CLUJ vă propune o comparație după 16 etape între ultima stagiune în care Universitatea Cluj s-a aflat în lupta pentru promovare, sezonul 2018-2019 în care a terminat pe trei și a pierdut barajul cu Hermannstadt, și situația din prezent.

"U" Cluj după 16 etape din campionatul 2018/2019

Atunci și acum. Cum arată “U” Cluj la jumătatea sezonului, comparativ cu ultima stagiune în care s-a luptat la promovare
     sursa: frfotbal.ro

În sezonul 2018/2019, campionatul ligii secunde se desfășura după un alt format și doar trei echipe aveau șansa să promoveze. Primele două clasate ajungeau în Liga 1, în timp ce cea de-a treia se lupta la baraj. Între timp, eșalonul secund are un sezon regulat într-o singură manșă, iar mai apoi echipele joacă în play-off și play-out. Formațiile clasate pe primele două locuri promovează direct, în timp ce locurile 3 și 4 joacă baraj cu echipe din prima ligă.

După 16 runde din totalul de 38 ale sezonului 2018-2019, Univeristatea Cluj, cu Adrian Falub pe bancă, ocupa locul al patrulea în ierarhia eșalonului secund. “Șepcile roșii” acumulaseră până în acel moment 33 de puncte, același număr ca și în actualul sezon, după 10 victorii, 3 remize și 3 înfrângeri. Diferența față de primul loc era de doar cinci lungimi.

Lider în acela moment era Chindia Târgoviște (38 de puncte), urmată de Sportul Snagov (36 p.), Petrolul Ploiești (35 p.), în timp ce Academica Clinceni ocupa poziția a cincea, cu același număr de puncte ca și echipa clujeană, 33.

După revenirea din pauza de iarnă, Sportul Snagov a pierdut mai multe poziții din cauza problemelor financiare, iar Chindia, deși a mai cedat fotoliul de lider, în cele din urmă a reușit să ocupe primul loc la finalul sezonulului. Astfel, trupa din Târgoviște promova de pe prima poziție, cu 88 de puncte, urmată de Academica Clinceni cu 87, în timp ce Universitatea Cluj ajungea la baraj, cu 82 de puncte.

“Șepcile roșii” au întâlnit atunci Hermannstadt, au pierdut primul duel cu 0-2 pe teren propriu și au obținut o victorie la limită pe stadionul din Sibiu, 1-0.

"U" Cluj după 16 etape din campionatul 2021/2022

Atunci și acum. Cum arată “U” Cluj la jumătatea sezonului, comparativ cu ultima stagiune în care s-a luptat la promovare
     sursa: frfotbal.ro

În actuala stagiune, cu un lot schimbat aproape în întregime înainte de startul campionatului, echipa pregătită de Erik Lincar s-a dovedit a fi o adevărată forță pe teren propriu, unde a pierdut un singur meci. Deși au suferit câteva înfrângeri surprinzătoare împotriva unor adversari mai slabi cotați (FK Csikszereda, Poli Iași, Șelimbăr) și au încheiat anul cu două eșecuri (Astra și Petrolul), “studenții” sunt în continuare bine poziționați în ecuația promovării.

După 16 etape scurse din sezonul regulat, Universitatea Cluj ocupă locul al treilea în clasament, cu 33 de puncte, strânse din 11 victorii și niciun egal. Celelalte 5 partide au fost pierdute de “Șepcile roșii”. Lider la final de an este Petrolul (42 de puncte), urmat de Hermannstadt (35 p.), iar în urma clujenilor se află Concordia Chiajna (32 p.), FC Buzău (28 p.) și Steaua (28 p.).

Pentru echipa lui Erik Lincar urmează, începând cu februarie 2022, alte trei meciuri din sezonul regulat, contra celor de la Concordia Chiajna, Hermannstadt și Dunărea Călărași. Apoi, Universitatea Cluj va lupta în 10 partide de play-off, împotriva celor mai bune echipei din eșalonul secund, pentru ocuparea primelor două poziții care duc direct în Liga 1.

  "U" Cluj 2021/2022  "U" Cluj 2018/2019
Etape 16 16
Puncte 33 33
Loc în clasament 3 4
Diferență puncte față de lider -9 -5
Victorii 11 10
Egaluri 0 3
Înfrângeri 5 3
Goluri marcate 25 38
Goluri primite 14 13
Golaveraj +11 +25
Comenteaza