Au făcut 40 de ore pentru a o susţine pe Braga la Cluj FOTO EXCLUSIV

Au făcut 40 de ore pentru a o susţine pe Braga la Cluj FOTO EXCLUSIV
Mai mulţi tineri suporteri ai lui Sporting Braga au ajuns la Cluj după un drum ce a durat aproape două zile, pe fondul ceţii ce a îngreunat considerabil traficul aerian.

„Din Portugalia am mers la Madrid, iar de la Madrid la Timişoara, de unde am fost transportaţi cu un autobuz. Am ajuns la Cluj după 40 de ore. Vom pleca a doua zi după meci", povesteşte pentru ziuadecj.ro unul din tinerii portughezi întâlniţi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Braga este în prezent al treila club din Portugalia, după Benfica şi Porto, aratîă tinerii. "Clubul suporterilor numără 30.000 de fani", relatează unul dintre ei.

Fanii portughezi, echipaţi cu fulare cu însemnele echipei, sunt pentru prima dată în România şi cred că lungul lor drum până la Cluj îşi poate găsi ecoul într-o victorie a echipei favorite în Gruia. „Dacă vom învinge avem apoi acasă cu Galatasaray şi o putem bate şi pe ea", spune unul dintre ei. Alan şi Viana sunt printre favoriţii tinerilor.

„Cum e oraşul?" „Frumos", dar în acelaşi timp „friguros" vin răspunsuruile tinerilor fani.

În centrul Clujului au ajuns şi suporteri mai în vârstă ai lui Braga. Îmbrăcaţi elegant, fără a etala neaparat însemnele echipei, ei au venit totuşi de la mii de kilometri pentru a fi alături de club. „Mergem la toate meciurile, de acasă şi din deplasare, am fost şi la Manchester", povesteşte unul dintre bărbaţi.

Braga, capitală europeană a tineretului în 2012

Chiar dacă sunt pentru prima dată în Ronânia, tinerii fani portughezi întâlniţi la Cluj şitu de dorinţa municipiului de a deveni capitală europeană a tineretului în 2015, titlu pe care Braga îl are în acest an. "Este ceva foarte benefic pentru oraş. Sunt foarte multe evenimente", relatează unul din tineri.

 

Comenteaza