Aventură de ciclism prin Cipru, prezentată în imagini

Aventură de ciclism prin Cipru, prezentată în imagini
Publicul clujean va putea călca joi pe urmele aventurii unui biciclist prin Cipru, prin intermediul unei proiecţii foto inedită organizată de Clubul de Cicloturism Napoca (CCN).

Evenimentul va avea loc de la ora 20:00 la Casa TIFF şi va ilustra sejurul de mai multe luni făcut de ciclistul Victor Perdevară în marea insulă mediteraneană. Aventura sa prin Cipru a început în oraşul-port Gyrne/ Kyrenia în trei decembrie 2013, iar, după o pauză "de hibernare" între 21 decembrie 2013 şi 28 februarie 2014 la Pafhos, a continuat prin peninsula Akamas, cheile Avakas şi munţii Troodos.

"Au fost insolite întâlnirile cu măgarii sălbatici, cu ospitalitatea mănăstirlor ortodoxe din partea grecească şi a geamiilor din partea turcească a insulei, cu comunităţile deosebite precum cea hippie din Pafhos sau cea de musulmani de tip sufi, dar şi avarierea bicicletei de către o maşină, emoţiile bugetare şi capriciile vremii", au afirmat organizatorii.

Tura cipriotă este parte din velo-aventura low-budget prin Europa începută la mijlocul lui aprilie 2013. Prima parte a ei s-a încheiat în Nicosia pe 3 decembrie 2013, iar a doua etapă a debutat pe 1 martie 2014 şi s-a încheiat pe 1 decembrie 2014 la Bruxelles, urmând să se reia în primăvara acestui an. 

Victor Perdevară este un membru CCN pasionat de cicloturism, care are la activ un bogat palmares de excursii de lung parcurs pe două roţi.

Comenteaza