Barcelona – Chelsea, cel mai important duel al săptămânii în Champions League

Barcelona – Chelsea, cel mai important duel al săptămânii în Champions League
| Foto: foto uefa.com

Cele două foste câștigătoare ale trofeului se întâlnesc pe Camp Nou, într-un meci ce începe de la 1-0 pentru catalani.

După surpriza de marți seară, când Manchester United a fost eliminată de Sevilla, iar Roma a întors scorul meciului tur cu Șahtior și s-a calificat, ultimele înfruntări din optimi propun două dueluri diametral opuse. Barcelona are un avantaj fragil în meciul cu Chelsea, în schimb Bayern pornește de la 5-0 cu Beșiktaș și are calificarea ca și asigurată.

Barcelona este echipa cu cel mai complet fotbal din Spania, defilează în campionat și este neînvinsă în acest sezon de La Liga. Formația pregătită de Ernesto Valverde are 8 puncte avans față de principala urmăritoare, Atletico Madrid, și 15 față de marea rivală, Real Madrid. Mai mult, în ultimele cinci partide de campionat, catalanii au patru victorii și o singură remiză. Antrenorul spaniolilor se teme de contraacturile lui Chelsea și crede că britanicii sunt periculoși la fazele fixe. În plus, căpitanul Iniesta este incert pentru partida de miercuri seară.

Spre deosebire de adversarul din optimi, Chelsea nu o duce foarte bine în Premier League. Criticile la adresa lui Antonio Conte sunt din ce în ce mai dese, iar londonezii sunt în afara locurilor de Liga Campionilor. În ultimele cinci partide de campionat, fosta campioană a câștigat doar două înfruntări și a pierdut trei. Plecarea fostului selecționer al Italiei pare iminentă, dar Conte își dorește ca fotbaliștii săi să dea totul pe teren în partida cu Barcelona. De la Chelsea vor lipsi fundașul central David Luiz și mijlocașul Ross Barkley.

Echipe probabile:

Barcelona (4-4-2): Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Paulinho, Rakitić, Busquets, Gomes - Messi, Suárez

Chelsea (3-4-2-1): Courtois - Azpilicueta, Christensen, Cahill - Moses, Fàbregas, Kanté, Alonso - Willian, Hazard – Morata

Partida va fi transmisă de Telekom Sport 1 și Look Plus de la ora 21:45.

În celălalt meci al zilei se întâlnesc Beșiktaș și Bayern Munchen, într-o partidă fără miză, după rezultatul meciului tur, 5-0 pentru bavarezi. Deși Beșiktaș a terminat neînvinsă în grupa G, pe care au și câștigat-o, turcii nu au putut face față unui Bayern care s-a întors la stilul ofensiv impus de Jupp Heynckes. Formația din Istanbul are un sezon bun în campionat, iar în ultimele cinci meciuri este neînvinsă și a reușit chiar o victorie împotriva marii rivale, Fenerbahce. Totuși, elevii lui Senol Guneș se află pe locul 2 în Super Lig, la 3 puncte de Galatasaray. Chiar dacă meciul este doar unul de palmares, turcii nu se vor putea baza pe trei oameni importanți din apărare: Vida, Pepe și Tosic.

Bayern este una dintre cele mai în formă echipe ale Europei, iar formația germană nu a mai pierdut de 16 partide oficiale, în toate competițiile. Mai mult, titlul în Bundesliga pare deja acontat, principala urmăritoare, Schalke 04, se află la 20 de puncte diferență. În ultimele cinci partide de campionat, bavarezii au marcat 14 goluri, iar în Liga Campionilor au marcat de 18 ori în șapte partide. De la Bayern, va lipsi Manuel Neuer, care are o accidentare de lungă durată, dar și Coman, Tolisso și Robben. Jupp Heynckes va folosi partida pentru a odihni câțiva dintre titulari.

Echipe probabile:

Beșiktaș (4-2-3-1): Fabri - Gökhan, Medel, Necip, Adriano - Hutchinson, Tolgay - Quaresma, Talisca, Babel - Negredo

Bayern (4-2-3-1): Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Vidal, Thiago - Müller, James, Ribéry – Wagner

Meciul va fi televizat de Telekom Sport 1 și de Look TV, de la ora 19.

Comenteaza