Becali s-a înțeles cu Botoșani pentru fostul ”U”-ist Moruțan

Becali s-a înțeles cu Botoșani pentru fostul ”U”-ist Moruțan
Patronul lui FCSB a ajuns la un acord cu oficialii lui FC Botoșani pentru aducerea fostului mijlocaș al Universității Cluj, Olimpiu Moruțan.

În schimbul jucătorului de 18 ani, vicecampioana României va plăti aproximativ 700.000 de euro. La această sumă se mai adaugă încă 300.000 de mii dacă echipa se va califica în Grupele Ligii Campionilor cât timp Moruțan este sub contract. FC Botoșani va mai primi 200.000 de euro în funcție de performanțele obținute de Moruțan la FCSB și echipa națională, dar și 20% dintr-un viitor transfer.

Tânărul fotbalist ar urma, astfel, să ajungă la FCSB din vară. Steliștii mai trebuie, însă, să ajungă și la un acord cu jucătorul.

"Am vorbit cu Becali și am ajuns la o înțelegere legată de suma de transfer. Sunt de acord cu ce îmi dă Steaua. Există procente lăsate", a declarat patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftimie, pe Digisport. Informația a fost confirmată și de Gigi Becali: "Domnul Iftimie e un om serios. Eu m-am înțeles cu Botoșaniul", a spus finanțatorul lui FCSB în sursa citată.

Moruțan a fost dorit de mai multe cluburi din străinătate, printre care Atalanta și PSV Eindhoven sau Șahtior Donețk. Și CFR Cluj l-a vrut pe mijlocașul crescut de rivala "U". În schimbul lui Moruțan, s-a zvonit că "feroviarii" voiau să dea 1 milion de euro. Până la urmă, echipa antrenată de Dan Petrescu a renunțat la această idee, considerând că pretențiile lui FC Botoșani sunt prea mari.

Olimpiu Moruțan a strâns 20 de meciuri și a înscris 2 goluri în actuala ediție de campionat. Și-a început cariera la "U" Cluj și joacă la Botoșani din vara lui 2016. Este cotat la 600.000 de euro pe portalul transfermarkt.com.

Comenteaza