Boc își dorește ambele echipe naționale de tenis la Cluj. Ce propune Federației

Boc își dorește ambele echipe naționale de tenis la Cluj. Ce propune Federației
După succesul înregistrat în urma meciului România-Canada de weekendul trecut, primarul Clujului a propus Federației de Tenis ca meciul de Cupa Davis și un posibil meci de Fed Cup să se dispute tot în Polivalentă.

Boc speră ca tragerea la sorți din Fed Cup, de marţi, să fie favorabilă României și fetele să joace pe teren propriu. "Așteptăm tragerea la sorți. România este pe locul 10 mondial. Pentru a intra în Grupa Mondială, primele 8 echipe ale lumii, România va juca baraj. Adversarii posibili sunt Belarus, Elveția, Olanda sau Belgia. Eu cred că putem să batem oricare din aceste echipe. Dacă vom juca cu Belgia, vom juca în deplasare. Cu oricare dintre celelalte se va trage la sorți", a spus primarul.

Boc își dorește ca tenisul să fie din nou prezent în Sala Polivalentă din Cluj. "Dacă avem șansa să jucăm în România, vom face o ofertă de nerefuzat Federației, de a pune la pachet meciurile din Cupa Davis și Fed Cup. Băieții vor juca cu Marocul și au șanse mari de a câștiga. După două săptămâni vor juca fetele. Vom propune un pachet în care iubitorii de tenis să primească reducere dacă vin la ambele meciuri. Decizia aparține Federației, noi vom fi deschiși să le organizăm la Cluj. Dincolo de vizibilitatea europeană și mondială a orașului e vorba de bani care vin în oraș", a declarat edilul Clujului.

În Cupa Davis, România se alfă în grupa Euro-Africană și va juca următorul meci împotriva Marocului. În ultima înfruntare tricolorii au învins echipa Luxemburgului, scor 4-1.

La Fed Cup, România e pe locul 10 mondial și are șansa de a accede în Grupa Mondială 1. Tragerea la sorți pentru barajul de calificare va avea loc în 13 februarie. Fetele din echipa de Fed Cup au învins Canada, scor 3-1, în cea mai recentă partidă, disputată chiar la Cluj.

Comenteaza