Foto Bunicu' de 70 ani din Cluj, care a devenit campion național la powerlifting

Bunicu' de 70 ani din Cluj, care a devenit campion național la powerlifting

Turdeanul Petru Borbely-Coroban de 70 de ani este campion național la powerlifting – împins cu bara din culcat, după competiţia din weekend-ul trecut. 

Campionatul Național de Powerlifting - împins din culcat, clasic și echipat, masculin și feminin, 2022 a avut loc Weekend-ul trecut, între 4 și 5 noiembrie, la Beiuș, judeţul Bihor şi a fost organizat de Federatia Romana de Powerlifting, afiliată International Powerlifting Federation - IPF.

Clubul din Cluj-Napoca Cluj Crusaders a fost reprezentat la competiţia din Bihor de șapte sportivi: Barna Kakucs (+120 kg, echipat și clasic), Calin Rus (+120 kg, clasic), Zitzman Peter (-105 kg, clasic), Petru Borbely-Coroban (-105 kg, Masters 4, clasic), Andrei Popovici (-74 kg, clasic), Zsuzsanna Kasa (-69 kg, feminin, clasic) și Alexandra Lakatos (-52 kg, feminin, clasic).

Veteranul echipei, Petru Borbely-Coroban (-105 kg M, Masters 4 – peste 70 de ani), originar din Turda, a ieșit campion național la categoria sa, după ce a avut trei încercări reușite la 90, 100 și 110 kg.

Sportivul Petru Borbely-Coroban, 70 de ani, este născut în Turda şi e legitimat la clubul Cluj Crusaders. În timp ce alte persoane de vârsta sa se dau cu greu jos din pat, domnu’ Petru se trezește și își pregătește atent echipamentul pentru sală, glumind: „Mai bine să dau banii pe sport și echipamente decât pe medicamente!” 

„Pregătirea bună și concentrarea și-au spus cuvântul întrucât dl Borbely a reușit să împingă 110 kg la ultima încercare, greutate pe care a încercat să o ridice în acest an atât la campionatul european de la Budapesta, cât și la campionatul național de la Iași” informează Cluj Crusaders.

Aceasta este ultima competiție națională, urmând ca sezonul competițional viitor să debuteze cu Campionatul Național de Powerlifting 2023, ce va avea loc în primăvară, la Cluj-Napoca.

Comenteaza