Foto Bunicu' de 70 ani din Cluj care a câștigat prima medalie a României la Campionatul European de powerlifting

Domnu’ Petru, bătrânu’ Borbely, sau bunicu’, cum îi place chiar lui să își spună, a adus României o medalie la Campionatul European de powerlifting de la Budapesta, la venerabila vârstă de 70 de ani. 

Prima medalie a României la Campionatul European de powerlifting – împins cu bara din culcat 2022 a fost obținută de clujeanul Petru Borbely-Coroban de la Cluj Crusaders. Turdeanul Petru Borbely, sau bunicu' are 70 ani şi un spirit tânăr.

Între 2 și 7 august, la Budapesta, a avut loc Campionatul European de powerlifting – împins cu bara din culcat (European Bench Press Championship 2022). Competiția a constat în împingerea de la piept a unei haltere cu greutăți cât mai mari, fiecare sportiv având la dispoziție trei încercări pentru a obține rezultatul cel mai bun.

Sportivul Petru Borbely-Coroban, 70 de ani, originar din Turda, legitimat la clubul Cluj Crusaders, a reușit să obțină medalia de bronz a categoriei Masters 4, -105 kg. Acesta a împins de la piept 105 kilograme, întrecând sportivi din țări cu o tradiție mai bogată în powerlifting, precum Suedia sau Cehia, scrie efainlacluj.ro.

Powerliftingul este un sport de forță ce constă în trei probe: genuflexiuni cu bara în spate (squat), împins cu bara din culcat (bench press) și îndreptări cu bara (deadlift). Fiecare sportiv are câte trei încercări pentru a ridica o greutate cât mai mare, respectând regulile de concurs. Este declarat câștigător al probei cel care reușește să ridice cea mai mare greutate și câștigător al competiției cel care, însumând cele trei probe, reușește să totalizeze greutatea cea mai mare.

În timp ce alte persoane de vârsta sa se dau cu greu jos din pat, domnu’ Petru se trezește și își pregătește atent echipamentul pentru sală. Glumește chiar el: „Mai bine să dau banii pe sport și echipamente decât pe medicamente!” Iar în timp ce unii pun bani deoparte doar pentru zile negre, domnu’ Petru ne povestește amuzat că are un fond special pentru powerlifting.

Cluj Crusaders este un club sportiv din Cluj-Napoca fondat în 2010. Cei de la Cluj Crusaders spun că domnu’ Petru nu este doar un model ei, ci și un membru al familiei Cluj Crusaders, chiar el glumind deseori că-i place să vină la Cluj și să își motiveze „nepoții” în sală.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza