Burak Yilmaz, autor a trei goluri în Gruia, a fost primit ca un erou în Turcia

 Burak Yilmaz, autor a trei goluri în Gruia, a fost primit ca un erou în Turcia
Burak Yilmaz, autor a trei goluri în Gruia, a fost primit ca un erou în Turcia8 Marcatorul celor trei goluri cu care Galatasaray s-a impus la Cluj e ridicat în slăvi în Turcia. Câteva sute de suporteri ai Galatei i-au aşteptat pe fotbalişti la aeroport în Istanbul, pentru a-i felicita după succesul de la Cluj, în urma căruia Galata a ajuns la patru puncte în grupa H şi are şanse de calificare în optimile Ligii Campionilor.

Cel mai aplaudat a fost, însă, atacantul Burak Yilmaz, autorul celor trei goluri. Fotbalistul a fost primit ca un erou şi a fost ridicat în slăvi şi de presa din Turcia. "Alergaţi, daţi de veste istoriei. Eroul a ieşit din poveşti şi a devenit real. Să coboare stelele, să vă sărute pe toţi pe ochi. Ieri seară, în România, a fost un rege care a avut soarele la picioare: Burak Yilmaz! Burak Yilmaz parcă zbura în faţa Clujului. Când înscria golurile în poarta CFR Cluj nu semăna cu realităţile dinainte. Burak Yilmaz a făcut hattrick, a provocat o nouă nebunie... Galatasaray a scris istorie în al patrulea meci din grupa H a Ligii Campionilor", menţionează cotidianul sportiv Fotomac, citat de Mediafax. 

Burak este primul fotbalist care reuşeşte un hattrick pentru o echipă turcă în Liga Campionior, după opt sezoane. Performanţa precedentă a fost înregistrată de Tuncay Şanli în sezonul 2004/2005, la un meci între Fenerbahce şi Manchester United. În urma succesului de pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, jucătorii Galatei vor împărţi o primă de 1.000.000 de euro, bani promişi înaintea jocului de conducere, la sugestia lui Fatih Terim. Galatasaray e lider şi în Turcia, echipa fiind considerată principala favorită la câştigarea campionatului. (D.S.)

 

Comenteaza