Campionat European de volei la Cluj. La cât se ridică costurile

Campionat European de volei la Cluj. La cât se ridică costurile
Candidatura României pentru organizarea Campionatului European de volei feminin din 2021 a fost acceptată de Confederația Europeană de Volei (CEV). Competiţia ar urma să aibă loc la Cluj-Napoca, costurile fiind estimate la 1,5 milioane de euro.

"Am primit vestea din partea CEV, care ne informează că ne-a fost acceptată candidatura. Am făcut adresa oficială către Ministerul Tineretului și Sportului, care prin semnătura sa va garanta astfel către CEV organizarea.

Apoi vom depune dosarul de candidatură, cu toate detaliile necesare - oraş, sală, hoteluri, condiţii -, termenul limită fiind până la şedinţa Comitetului Executiv al CEV din toamnă. Abia în 2019, tot într-o şedinţă a Comitetului Executiv, vom fi prezentaţi ca organizatori ai competiţiei", a declarat preşedintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vişan, pentru news.ro.

Preşedintele CEV, Aleksandar Boricici, şi alţi oficiali ai forului s-au aflat în urmă cu câteva zile la Bucureşti, unde au purtat discuţii privind organizarea unei grupe a CE 2021 în România cu reprezetanţii MTS, ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român şi conducerea FRV. Alături de România, în calitate de naţiuni organizatoare ar urma să se mai afle Serbia, Croaţia şi Bulgaria.

Grupa din România se va desfăşura la Sala Polivalentă, cu 9.600 de locuri, a cărei capacitate a fost mărită vara trecută pentru CE de baschet masculin. Tot în 2017, la Cluj-Napoca, s-au organizat şi Campionatele Europene de gimnastică. Un Campionat European de volei a mai avut loc în România în 1963, atunci când naţionala masculină obţinea aurul continental, iar cea feminină medalia de bronz.

Comenteaza