Campionatele Balcanice de Atletism, în premieră la Cluj-Napoca

Campionatele Balcanice de Atletism, în premieră la Cluj-Napoca
| Foto: Arhiva

Ediția din acest an a Campionatelor Balcanice de Atletism pentru seniori în aer liber se va desfășura la Cluj-Napoca.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cluj Arena va găzdui în weekendul 19-20 septembrie 2020, pentru prima dată la Cluj-Napoca și pentru a 11-a oară în România, o nouă competiție de atletism de mare anvergură - Campionatele Balcanice de Atletism pentru seniori în aer liber.

La ediția din acest an, a 73-a din istoria acestei competiții organizate special pentru atleții din arealul geografic balcanic, și-au anunțat prezența aproximativ 300 de sportivi din țări precum Bulgaria, Ucraina, Armenia, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru,  Macedonia, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Croația și, bineînțeles, România.

“Mă bucură faptul că am devenit gazda favorită a multora dintre cele mai prestigioase competiții sportive din România și că participanții sunt mai mult decât mulțumiți de condițiile pe care le oferim“, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Țara noastră va fi reprezentată la această competiție de o delegație formată din 64 de atleți, 28 la feminin și 36 la masculin, în frunte cu patru dintre cei mai talentați cinci sportivi români ai momentului, calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Alin Firfirică (disc), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) și Daniela Stanciu (înălțime).

La conferința de presă premergătoare lansării acestei întreceri atletice vor participa două mari personalități din lumea atletismului mondial: Lordul Sebastian Coe, președintele Federației Internaționale de Atletism și Dobromir Karamarinov, președintele Asociației Balcanice a Federațiilor de Atletism și președinte interimar al Federației Europene de Atletism.

Cluj Arena, destinația favorită a atleților români și străini este, astfel, gazda, în mai puțin de o lună, a nu mai puțin de trei competiții din ramura sportivă cea mai populară din lume, la cea din acest weekend adăugându-se Campionatele Internaționale de Atletism ale României „Iolanda Balaş Soter” și Campionatul național de seniori și tineret.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza