Ce șanse are Naționala să joace la Cluj în 2017

Ce șanse are Naționala să joace la Cluj în 2017
”Tricolorii” vor putea evolua cu spectatori la următorul meci din preliminariile CM 2018, cu Danemarca, în urma deciziei Comisiei de Disciplină a FIFA. Forul Mondial a hotărât, însă, ca partida să se dispute în afara Bucureștiului, după incidentele de la partida cu Polonia.

Naționala lui Christoph Daum nu va putea juca următoarele două partide în Bucureşti, prima sancțiune urmând a fi aplicată în partida cu Danemarca, iar cea de-a doua fiind suspendată pentru o periodă de probațiune de 2 ani. FRF a mai primit o amendă de 95.000 franci elvețieni, plus alți 3.000 drept costuri de procedură, informează site-ul forului condus de Răzvan Burleanu.

Sancțiunile vin după evenimentele de la meciul cu Polonia, din 11 noiembrie 2016, când o petardă a explodat la câțiva centimetri de atacantul Robert Lewandowski. Următorul meci al României, cu Danemarca, din calificările pentru Campionatul Mondial din 2018, se va disputa pe 26 martie 2017.

O posibilă variantă pentru "tricolori" ar putea fi Cluj Arena, unde România a mai jucat două partide pe parcursul anului 2016, cu Spania (27 martie) și cu Muntenegru (4 septembrie).

O altă opțiune, noul stadion din Craiova, este încă în construcţie şi urmează să fie inaugurat în aprilie 2017, adică după partida cu Danemarca. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a vizitat antierul din Bănie la finalul lunii trecute. FRF speră ca structura arenei să fie finalizată până la sfârşitul iernii, pentru ca apoi să se lucreze la amenajarea gazonului, dar şi la finisaje. Stadionul din Craiova va avea 30.000 de locuri.

În fine, cea de-a treia opţiune pentru partida România - Danemarca este stadionul din Ploieşti, însă acesta are o capacitate de doar 15.500 de locuri, ceea ce nu asigură o reţetă financiară pe măsura pretenţiilor FRF.

Aşa că în ciuda problemelor cu gazonul de la ultima partidă jucată la Cluj de Naţională (4 septembrie 2016, 1-1 cu Muntenegru), "tricolorii" s-ar putea întoarce pe Someş mai repede decât era de aşteptat.

"Suntem pregătiţi să găzduim meciul cu Danemarca, din 26 martie 2017, dacă FRF ne va solicita. Gazonul este în stare bună şi vom lua toate măsurile necesare pentru ca stadionul să se prezinte în condiţii optime la ora meciului. Deocamdată nu ne-a contactat nimeni de la federaţie pe această temă. Din câte cunosc eu, până la finalul anului FRF trebuie să ia o decizie în privinţa locaţiei", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Radu Raţiu, directorul Cluj Arena.

Comenteaza