CFR, eliminată din Cupa României de Timișoara. Meciul s-a decis la loviturile de departajare

CFR, eliminată din Cupa României de Timișoara. Meciul s-a decis la loviturile de departajare
CFR Cluj a ratat calificarea în semifinalele Cupei României, marți seara, după ce a fost învinsă cu 5-6 la penalty-uri de ACS Poli Timișoara în sferturile competiției. În primele 120 minute ale meciului de pe Dan Păltinișanu nu s-a marcat niciun gol.

Ionuț Larie (4) a trecut pe lângă gol în debutul partidei. Fundașul ardelenilor a trimis cu capul sub bara transversală, dar mingea a ieșit în afara terenului. Omrani (30) l-a încercat câteva minute mai târziu pe Curileac cu un șut de la 16 metri, balonul fiind însă reținut de portarul Timișoarei. Bănățenii au replicat prin șutul lui Șeroni (33), dar Mincă a respins balonul.

În actul secund, CFR Cluj a avut un om în plus pe teren după eliminarea lui Șeroni (50). Acesta a avut o intrare cu talpa asupra lui Rus și a primit cartonașul roșu. La faza imediat următoare, Nascimento (51) a șutat puternic de la 16 metri, dar Curileac a prins mingea.

După 0-0 în timpul regulamentar, gruparea din Gruia nu a găsit drumul spre gol nici în reprizele de prelungiri. CFR a pierdut cu 5-6 la loviturile de departajare și ratează șansa de a-și apăra trofeul cucerit în sezonul trecut.

ACS Poli Timișoara devine astfel prima semifinalistă a Cupei României 2016-17. Pentru CFR Cluj urmează deplasarea cu CS Universitatea Craiova, programată sâmbătă, în cadrul etapei a treia din play-off, iar elevii lui Ionuț Popa joacă în aceeași zi pe terenul lui CSM Politehnica Iași, în a treia rundă din play-out.

CFR și Timișoara s-au mai întâlnit în sezonul regulat din Gruia, ambele meciuri încheindu-se la egalitate, 1-1 în Banat, respectiv 2-2 la Cluj.

Elevii lui Miriuță rămân pe un singur front în acest sezon, campionatul, după ce au fost eliminați și din Cupa Ligii în septembrie anul trecut.

ACS POLI TIMIȘOARA - CFR 1907 CLUJ 0-0 (6-5 d.p.)

Penalty-uri transformate: Drăghici, Fucek, Soljic, Bărbuț, Scutaru, Neagu/Nascimento, Lopes, Gomelt, Omrani, Bud

Penalty-uri ratate: Străuț/Larie, Deac

Cartonașe galbene: Henrique, Scutaru, Bărbuț, Străuț, Soljic/Horj, Rus, Bud, Omrani, Deac, Larie, Lopes

Cartonaș roșu: Șeroni

ACS Poli (4-2-3-1): Curileac - Străuț, Cânu, Scutaru, Șeroni - Poparadu, Soljic - Bărbuț, Croitoru, Fucek - Pedro Henrique (Neagu 54)

Antrenor: Ionuț Popa

Au mai intrat: Neagu, Popovici, Drăghici

CFR Cluj (4-2-3-1): Mincă - Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora - Gomelt, Juan Carlos - Rus, Deac, Nouvier - Omrani

Antrenor: Vasile Miriuță

Au mai intrat: Nascimento, Sorsa, Bud

Arbitru: Adrian Cojocaru

Stadion: Dan Păltinișanu, Timișoara

Comenteaza