CFR își poate pierde cel mai vechi jucător. Mincă e dorit în Belgia

CFR își poate pierde cel mai vechi jucător. Mincă e dorit în Belgia
Cel mai vechi jucător din lotul lui CFR Cluj, Mihai Mincă, ar putea pleca din Gruia în această vară. Portarul de 32 ani a intrat în atenția unui club din Belgia.

Goalkeeperul "feroviarilor" a fost ochit de Mouscron, formație pregătită de Mircea Rednic. Gruparea belgiană a evitat pe ultima sută de metri retrogradarea în liga secundă, terminând pe locul 15, ultimul care asigură prezența în primul eșalon.

Mihai Mincă ar bifa, astfel, prima experiență din străinătate. Portarul român ar avea, de asemenea, șansa de a lucra din nou cu Mircea Rednic. Mincă s-a mai aflat sub comanda lui Rednic la Rapid, dar și la CFR.

"Mai am contract cu CFR Cluj încă un an şi jumătate. Există posibilitatea să ajung în Belgia, dar încă mai sunt anumite chestiuni de pus la punct şi trebuie să aştept concretizarea acestei oportunităţi", a declarat Mincă pe ziarulunirea.ro.

CFR Cluj s-a despărțit deja de un portar în această vară, e vorba de Traian Marc, care și-a reziliat contractul cu formația din Gruia. "Feroviarii" vor să-l aducă, în schimb, pe Silviu Lung jr. Goalkeeperul de 28 este legitimat în prezent la fosta campioană a României, Astra Giurgiu. Lung jr. s-a aflat și în lotul Naționalei pentru dubla cu Polonia și Chile.

Mihai Mincă a strâns 23 meciuri pentru CFR în campionatul trecut. Portarul român se află în aceste zile la Poiana Brașov, unde CFR Cluj își desfășoară primul cantonament al verii. În ultima zi a stagiului, echipa antrenată de Dan Petrescu va disupa un amical cu nou promovata, Sepsi Sfântu Gheorghe. CFR va pleca apoi în Slovenia, la Maribor, unde este programat al doilea stagiu, între 24 iunie și 7 iulie. Alături de "feroviari" se antrenează și fostul portar al Universității Cluj, Adi Rus.

Mincă este cel mai vechi jucător din lotul ardelenilor. El a ajuns în Gruia în iarna lui 2011, fiind legitimat ultima dată la FC Brașov. Pe parcursul celor 6 ani și jumătate, Mihai Mincă și-a trecut în palmares un titlu (2012) și o cupă a României (2016) cu CFR Cluj.

De-a lungul carierei, Mincă a mai evoluat la Minaur Zlatna, Unirea Alba Iulia, Gloria Buzău și FC Brașov. 250.000 euro este cota de piață a lui Mihai Mincă, conform transfermarkt.com.

Comenteaza