CFR nu capitulează. “Cât timp sunt eu aici, jucăm toate meciurile!”

CFR nu capitulează. “Cât timp sunt eu aici, jucăm toate meciurile!”
Antrenorul Vasile Miriuță crede în redresarea clubului și respinge ideea boicotării finalului turului, în ciuda problemelor financiare de la echipă.

 

Lipsa banilor rămâne principala problemă la CFR, dar jucătorii, staff-ul tehnic și conducerea nu dezarmează. "Cât timp sunt eu aici, ne vom face datoria. Vă dau cuvântul meu!" a fost mesajul transmis fanilor de Miriuță, la antrenamentul de luni după-amiază.

Începutul săptămânii a adus un val de speranță în Gruia. După câteva zile libere, jucătorii s-au antrenat normal la stadion, de această dată sub privirile câtorva sute de suporteri. Banii nu au fost virați nici până acum în conturile fotbaliștilor, însă tehnicianul "alb-vișiniilor" anunță că elevii săi sunt concentrați doar asupra partidei cu CSMS Iași, de duminică. De altfel, acesta le-a garantat fanilor că nu se pune problema vreunui boicot pe finalul turului, iar CFR va încerca să țină pasul cu Steaua.

"Cel mai important lucru e că jucătorii vor fi mereu acolo, la antrenament. Asta pot promite, iar eu, atunci când promit un lucru, mă țin de cuvânt. Ar fi păcat să dăm cu piciorul în tot ce am construit până acum. Vom face totul ca să câștigăm meciul de duminică și sunt convins că vom reuși. Nu se pune problema să nu ne prezentăm la partidele viitoare, ar fi lipsă de bun simț față de suporterii care sunt mereu lângă noi. Nu știm ce ne aduce ziua de mâine, dar, cât sunt eu aici, ne vom face datoria și vom încerca să câștigăm cât mai multe partide. Vom juca toate meciurile", a spus Miriuță.

Președintele Iuliu Mureșan promite că în perioada următoare jucătorii își vor primi o parte din restanțe.

"Eu conduc clubul, dar acțiunile nu le deține cineva majoritar. Vrem să ne menținem nucleul de bază de jucători. S-ar putea ca doi, trei dintre ei să plece, niște cluburi și-au manifestat interesul pentru ei. O altă soluție ar fi banii din televiziune, care vin în iarnă. Se întrevăd niște îmbunătățiri și pe forțe proprii, dar oricum mai avem nevoie de cineva. Nu pot să vă dau date concrete, dar se vor mai face niște plăți, chiar dacă nu vor fi suficiente. Plăți parțiale s-au tot făcut", a completat oficialul.

CFR Cluj e pe locul 2 în Liga I, la cinci puncte în spatele Stelei. Partida cu CSMS Iași e programată duminică, la 18:00, în Gruia. Ea va putea fi urmărită în format live-text pe site-ul ziuadecj.ro.

Mesajul suporterilor

Aproape 300 de fani au urmărit, luni, antrenamentul de la Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu". Ei și-au încurajat echipa minute bune, au aprins torțe și au afișat un banner cu mesajul: "Nu distrugeți istoria și tradiția celei mai vechi echipe din România". Apoi, ei au discutat cu fotbaliștii, dar și cu Vasile Miriuță respectiv Iuliu Mureșan. "Vă spunem ce le-am spus și jucătorilor: suntem mândri de dumneavoastră! Ați dat dovadă de caracter. Vrem să știți că suntem alături de dumneavoastră", au transmis fanii. 

Revine Tade

Golgheterul CFR-ului, cu 9 reușite, Gregory Tade, se va întoarce miercuri la Cluj, după ce a efectuat un control amănunțit la o clinică din Germania. El a plecat la tratament la recomandarea antrenorului Vasile Miriuță, din cauza unei complicații apărute la tendonul ahilian. De altfel, atacantul francez va fi una dintre piesele de export ale CFR-ului, mai multe echipe din străinătate fiind interesate de semnătura sa. Mutarea are șanse reale să se concretizeze în această iarnă, dată fiind situația financiară a clubului. 

Comenteaza