CFR vrea să spargă gheața cu Mediașul. ”Găzarii” sunt și ei gata de luptă: ”Când joci cu nume mari, te automotivezi”

CFR vrea să spargă gheața cu Mediașul. ”Găzarii” sunt și ei gata de luptă: ”Când joci cu nume mari, te automotivezi”
CFR Cluj are aproape o lună de când nu a mai câștigat în toate competițiile. ”Feroviarii” speră să spargă gheața în partida cu Gaz Metan Mediaș. Echipa lui Cristi Pustai promite, însă, că nu îi va face viața ușoară trupei antrenate de Dan Petrescu.

Ultima victorie a ceferiștilor datează din 1 octombrie, când s-au impus cu 2-0 pe propriul teren în fața lui Juventus București. După acel joc, ardelenii au remizat acasă cu Botoșani (0-0), iar apoi au pierdut pe terenul Viitorului (0-1). Coșmarul formației din Gruia a continuat în 16-imile Cupei României, unde a fost eliminată la penalty-uri de FC Botoșani. În timpul regulamentar, scorul a fost 1-1.

Dan Petrescu e convins, însă, că o victorie cu Mediașul ar face uitate ultimele rezultate.

"E un meci care vine prea repede pentru noi. Dacă-l câștigăm, toată lumea va uita repede (eliminarea din Cupă - n. red.). Dar va fi mult mai greu decât la Botoșani. Gazul nu are nimic de pierdut și sper ca jucătorii mei să nu evolueze presați.

Mai ales că ne lipsesc doi lideri din teren, Culio și Deac. Ambii sunt suspendați. Iar Nouvier are mâna în ghips, pentru că s-a lovit la deget într-un meci amical. Se antrenează cu noi, dar având mâna în ghips, nu poate să joace", a spus antrenorul lui CFR Cluj.

Deși nu trec printr-o perioadă prea bună, "găzarii" promit că nu le vor face viața ușoară "feroviarilor".

"Să dea Dumnezeu să avem un moral bun. Întâlnim o echipă din fruntea clasamentului, iar fiecare meci este un moment în care încercăm să îmbunătățim zestrea săracă pe care o avem. Lotul pe care îl are CFR, chiar dacă sunt absențe notabile, Culio și Deac, e foarte bun. Iar când joci cu nume mari din fotbalul românesc trebuie să te automotivezi", a spus antrenorul de la Mediaș, Cristi Pustai, pe site-ul clubului.

CFR Cluj este în continuare liderul campionatului, cu 33 puncte. La un punct în spatele ardelenilor sunt FCSB și Craiova. Cele două echipe se vor întâlni după partida dintre CFR și Gaz Metan. În aceste condiții, elevii lui Petrescu sunt obligați să câștige pentru a rămâne pe primul loc.

Gaz Metan Mediaș este penultima în clasament, având doar 9 puncte. În ultima rundă, "găzarii" au fost învinși cu 0-2 de CSM Poli Iași. Jucătorii antrenați de Cristi Pustai au avut, însă, mai mult noroc în 16-imile Cupei României, unde au trecut cu 2-1 de Metaloglobus București.

CFR Cluj - Gaz Metan Mediaș se joacă duminică, de la ora 18:00, pe arena din Gruia. Întâlnirea contează pentru etapa a 16-a din Liga 1 și va fi transmisă în direct pe Look TV, Digisport și Telekom Sport. În tur, CFR a bătut-o cu 3-0 pe Gaz Metan.

Comenteaza