Cine face parte din lotul Spaniei pentru meciul de la Cluj

Cine face parte din lotul Spaniei pentru meciul de la Cluj
Tenismenii Roberto Bautista-Agut, Feliciano Lopez, Pablo Carreno-Busta și Marc Lopez au fost nominalizați de Conchita Martinez, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei, în lotul pentru meciul cu România, programat în perioada 15-17 iulie, la Cluj-Napoca, în turul al doilea al grupei valorice 1 a zonei Europa-Africa a competiției.

Roberto Bautista-Agut (28 ani) ocupă locul 15 în clasamentul ATP la simplu, având 5 meciuri în Cupa Davis (2 victorii și 3 înfrângeri). Feliciano Lopez (34 ani) se află pe locul 21 mondial la simplu și 17 la dublu, el adunând 12 meciuri în Cupa Davis la simplu (4 victorii și 8 înfrângeri) și 16 la dublu (8 victorii și 8 înfrângeri).

Pablo Carreno-Busta (25 ani) se află pe poziția a 46-a la simplu și pe locul 60 la dublu, jucând 8 meciuri pentru Spania în Cupa Davis, fără a obține vreo victorie. Marc Lopez (34 ani) se află pe locul 18 în clasamentul ATP de dublu, iar în 9 meciuri disputate în Cupa Davis a înregistrat 4 victorii și 5 înfrângeri (3-5 la dublu).

Spania conduce cu 2-1 în meciurile directe cu România, ultimul duel având loc în 1975, atunci când ibericii s-au impus cu scorul de 3-2.

''Nu avem alt obiectiv decât acela de a recupera anul acesta locul nostru în Grupa Mondială a Cupei Davis și am mare încredere în acești jucători în partida cu românii. Știm că meciurile susținute în deplasare sunt mereu complicate, dar Roberto, Feliciano, Pablo și Marc, pe lângă entuziasm și angajament, au dovedit că au și calitate'', a declarat Conchita Martínez, citată de site-ul federației spaniole de resort.

Selecționata spaniolă se va deplasa duminică la Cluj-Napoca.

''Vom munci toată săptămâna pentru a ne adapta la condițiile suprafeței din România (hard, n. red.) și ne vom pregăti pentru o echipă periculoasă, cu jucători care au experiență internațională'', a mai spus fosta mare jucătoare de tenis.

Câștigătoarea dintre România și Spania se va califica la barajul pentru accederea în Grupa Mondială a Cupei Davis. Spania a fost cap de serie și nu a jucat în primul tur al grupei valorice 1 a zonei Europa-Africa, în timp ce România a dispus cu 4-1 de Slovenia, meci jucat în martie, la Arad.

VEZI Cine face parte din echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Spania de la Cluj

Comenteaza